Güntekin Onay: Ben son 50 yılı kastettim

Gazeteci Gündeki Onay, Türkiye'de medyaya yönelik baskılarla ilgili söylediği sözler üzerine açıklama yaptı. 'Havuz medyası'nın gazete ve televizyon kanalları tarafından hedef tahtasına oturtulan Onay, "Ben 40-50 yıllık süreç içinde ülkemizin basın özgürlüğü konusunda sıkıntılı günler geçirdiğini söylemek istedim" dedi.

Yayınlanma: 10.11.2016 - 14:17
Abone Ol google-news
<video:628821>

Spor yorumcusu Güntekin Onay, geçtiğimiz gün NTV Spor canlı yayınında söylediği sözler üzerine yeni bir açıklama yaptı. Beşiktaşlı taraftarların A Spor ve Fotomaç için boykot çağrısında bulunmasının ardından, Turkuvaz Medya Grubu'nun muhabirlerinin antrenman tesislerine alınmaması kararı üzerine konuşan Onay, "Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar" demişti.

Havuz medyasının gazete ve televizyonları Onay'ı bu sözlerinin ardından "terör propagandası" yaptığı gerkeçesiyle hedef gösterdi.

Onay bugün yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medyada insanların kendilerine "kahramanlar ve hainler" yarattığını söyleyen Onay, "Ben hiçbir medya grubunu ya da siyasi partiyi eleştirmedim. Basın özgürlüğü konusunu konuşurken 40-50 yıllık bir süreçten bahsediyorum" diye konuştu. Türkiye'nin bir darbe girişimi atlattığını hatırlatan Onay, ilgili soruşturmaların da devam ettiğini belirterek, "Bazı kesimler çıkıyor, ne FETÖ'cülüğüm kaldı, ne teröre desteğim kaldı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?" dedi.

A Spor Haber Müdürü Serkan'la konuştuğunu anlatan Onay arkadaşlarının tehditler aldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler