Gürsel Tekin'den tutuklanan avukata destek: Faşiste faşist dediği için tutuklandı

AFYONKARAHİSAR'da seçim bürosu açılışına katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç'ın tutuklanmasına tepki göstererek, "Ankara'da, Afyonkarahisar'da doğmuş değerli bir avukat kardeşimiz, faşiste 'faşist' dediği için tutuklandı" dedi.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 15:57
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Afyonkarahisar'da partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada konuşan Gürsel Tekin, dün Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında avukat Umut Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına değindi. Gürsel

Tekin şöyle konuştu:
"Ankara'da, Afyonkarahisar'da doğmuş değerli bir avukat kardeşimiz, faşiste 'faşist' dediği için tutuklandı. CHP olarak sonuna kadar Umut Kılıç'ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Baskılar iktidar partisini o kadar çok korkutmuş ki, inanın sadece 'faşist' dedikleri için değil gece evlerine giderken, hatta yürürken gölgelerinden korkar hale geldiler. Niye böyle oldu acaba merak etmezler mi?"
 
'44 PROJE SUNDULAR, BİRİNİ YAPTILAR MI?'
 
Seçim bildirgesinde iktidarın yapamadıklarının nasıl yapılacağıyla ilgili çok önemli projeler sunduklarını vurgulayan Gürsel Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elbette eksiklikler olabilir. Tartışılacak konular olabilir. Uygulamada aksaklıklar olabilir. Bunlar son derece doğal. Bunun en canlı tanığı sizlersiniz. 2011 yılında 44 proje sizlere sundular. Bir tanesini yaptılar mı? Ama yaptılar, ne yaptılar? Afyonkarahisar'a icra dairesi açtılar. Afyonkarahisar'a yakında cezaevi de açacaklar. Bilmiyorum böyle bir talep var mı? Yakında cezaevi de açılacak. Yani yiğidi öldürün hakkını yemeyin, size icra dairesi, cezaevi açıyor. Daha ne yapsınlar? Bundan daha iyi hizmet olabilir mi? Bir ülkede saraylar yapılıyorsa, bir ülkede cezaevleri yapılıyorsa, bir ülkede icra dairesi resmi törenle açılıyorsa vay Afyonkarahisar'ın haline. Vay Türkiye'nin haline." 
 
'EŞİT PAY ETMEK İSTİYORUZ'
 
Seçim bildirgesinde yer alan projelerle ilgili 2.5 yıldır ekonomi uzmanlarıyla çalıştıklarını kaydeden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin şöyle dedi:
"Aslında dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Yaptığımız ne biliyor musunuz, 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergileri eşit pay etmek istiyoruz. Adalet uygulamak istiyoruz. İsrafı ortadan kaldırmak istiyoruz. Sadece İstanbul'daki rant 100 milyar dolar, gerisini Bülent Arınç'a sorun. 100 dosya da Arınç'ta var. İnşallah İstanbul'u ben açıkladım, önümüzdeki günlerde de Ankara'yı Bülent Arınç açıklayaca


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler