'Güvenlik mahkumlara işkence ediyor'

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Suriye'de bir ay kadar önce başlayan protesto hareketi sırasında gözaltına alınan mahkumlara Suriye güvenlik birimleri ile gizli servisinin işkence yaptığını bildirdi.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 08:58
Abone Ol google-news

Merkezi New York'ta bulunan HRW'den yapılan yazılı açıklamada, gösterilere katılan ya da destek veren avukatlar, insan hakları savunucuları ve gazetecilerin de gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, bu suçlamaların, Şam, Dera, Duma, El Tal, Banyas gibi kentlerde gözaltına alınan ikisi kadın üçü çocuk 19 kişinin ifadelerinden yola çıkılarak yöneltildiği belirtilirken, Dera'da serbest bırakılan kişilerin bedenlerinde işkence izlerinin görüldüğü bir videonun da izlendiği ifade edildi.

Örgütün açıklamasında ''Gösterilerde gözaltına alınanlardan ikisi hariç diğerleri istihbarat servili üyelerinin kendilerini dövdüğünü, dövülen insanların çığlıklarını duyduklarını söyledi'' denildi.

HRW, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a da çağrıda bulunarak, istihbarat servislerini uyarması ve keyfi gözaltı ve işkencelerle ilgisi bulunanların hesap vermelerini istemesi gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler