Güvenlik zirvesi yarın

Grup toplantısını erteleneyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığa geldi. Erdoğan, ilgili bakanlar, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı ile görüştü. Erdoğan yarında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüşecek.

Yayınlanma: 01.06.2010 - 07:16
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya katılmak üzere evinden ayrıldı. Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile biraraya gelecek. Toplantının ardından Başbakan Erdoğan, AKP Grup toplantısına başkanlık etmek üzere TBMM'ye geçecek.

 

Genelkurmay 2. Başkanı Başbakanlık'ta

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner Başbakanlığa geldi.

 

Ne demek istedi?

Başbakan Erdoğan, Şili'den Türkiye'ye dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmeden hemen önce, uçakta teşekkür konuşması yaptı.

Gösterdikleri anlayış için iş adamlarına şahsı ve bakan arkadaşları adına teşekkür eden Erdoğan, iş adamlarına gerek işlerinde gerekse özel hayatlarında başarılar diledi.

Başbakan Erdoğan, ''Şüphesiz ki bu yolculuğumuzu birlikte, kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Büyük VIP Salonu'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile yaklaşık 15 dakika süren toplantı yaptı.


Obama, Erdoğan'a görüşme talebini iletti


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, yaşanan son gelişmeler konusunda bir görüşme yaptı.

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama'nın da Başbakan Erdoğan'a görüşme talebini ilettiği öğrenildi.

Bu arada AKP Grup Toplantısı'nın saat 13'e ertelendiği bildirildi. Erdoğan Başbakanlığa geçti.

 

Başbakanlıktaki toplantı sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı sona erdi.

Toplantıya Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

 

Güvenlik zirvesi yarın yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün düzenleyeceği ikinci zirvenin yarın saat 11.00'e ertelendiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yarın saat 11.00'de düzenlenecek toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve MGK üyesi bakanlar katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler