Güzelvadi delik deşik

Gaziantep’in en uzun saatlerini yaşadığı gece, dışarıdan 300-400 kişinin “taşındığı” Şahinbey İlçesi’ndeki Güzelvadi semtine ulaşıyoruz...

Yayınlanma: 13.10.2014 - 11:28
Abone Ol google-news

Buradaki bir  binada, içeriden ve dışarıdan toplam 16 kurşun izinin bulunduğuna şahit oluyoruz. Evde yaşayan ve altını iş yeri olarak kullanan aile bir araya geliyoruz.

12 kişilik ailenin ev hanımı ve annesi Sehile Taş’ın ilk anda söyledikleri durumun ne boyutta olduğunu özetlemeye yetiyor:

“Günler önceden gelip evimizi uzun uzun kamerayla çektiler!”

Saldırganlar dışarıdan geldi

Güzelvadi’nin kozmopolit bir mahalle olduğunu söylemek mümkün. Burada Türk, Kürt ve Alevi yurttaşlar birlikte yaşıyorlar. Taş ailesinin en büyük oğlu  Reşit Taş hedef seçildiklerini anlatarak şu bilgileri veriyor:

“Biz bir Kürt ailesiyiz, muhalif bir yapımız var, bir tehdit olarak görülüyoruz bu nedenle evimizi taradılar!”

Taş olay gününe ait tüylerimizi diken diken eden daha detaylı bilgilerde veriyor:

“Mahallemizde iki aydır Kobani’ye destek eylemleri sürüyordu. 9 Ekim’e kadar hiçbir problem yaşanmadı. Söz konusu gün de akşamüstü saatlerinde eylemler vardı. Hava karardıktan sonra mahallenin yukarı tarafında 300-400 kişilik bir grubun tekbirler getirerek geldiğini gördük. Grubun mahallede yaşayanlarla hiçbir ilgisi yoktu. Semtte o güne dek görmediğimiz kişilerdi. Ellerinde pompalı silahlar, palalar, bıçaklar ve sopalar vardı. Etrafa rastgele
ateş açtılar.”

Sözlerini “Bu insanların organize bir şekilde mahalleye taşındıklarını düşünüyoruz” diye sürdüren Taş konuyla ilgili çarpıcı detaylar da aktarıyor:

“Bu kişiler mahallenin alt taraflarına doğru indiler Güzelvadi’de herkes sokağa çıktı ve grubu önlemeye çalıştı. Bu sırada polisin göstericilere hiçbir biçimde mücadele etmediğini, aksine onların önünü açtığını ve hatta destek verdiğini açıkça gördük.”

Taş evlerinin kurşunlanma olayının ise, mahallenin alt taraflarında çatışmalar devam ederken gerçekleştiğini sözlerine ekliyor. Tam bu noktada mahallelinin de teyit ettiği önemli bilgiler gün ışığına çıkıyor:

“Evimize kurşun sıkanlar sivil polislerdi art arda 155 i aradık yardım istedik fakat saatler geçmesine rağmen hiç kimse gelmedi. Ertesi gün olay yeri  incelemesi için de gelen olmadı. Can güvenliklerini bahane ettiler.”

Şahinbey ilçesi Güzelvadi mahallesinde yaşananlar Gaziantepte neler olduğunu ve bundan sonra nasıl şeyler yaşanabileceğinin ipuçlarını da veriyor. Anne Sehile Taş son olarak şunları söylüyor:

“Bana ve aileme bundan sonra yapılacak her türlü saldırıdan, gözaltı işkence ve tutuklamadan Gaziantep  Emniyet Teşkilatı sorumludur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon