Haberal afişine polis yasağı

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nca CHP Zonguldak Milletvekili ve Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal için asılan destek afişleri emniyet güçlerinin uyarısıyla kaldırıldı.

Yayınlanma: 05.08.2011 - 10:26
Abone Ol google-news

Milletvekili seçilmesine karşın mahkemece tahliye edilmeyen Prof. Dr. Mehmet Haberal’a destek amacıyla Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) kullanmadığı harebe bir binaya ve kentin çeşitli yerlerine Haberal’ın fotoğrafı ve “Halkın iradesi tutsak”, “Özgür günlere kavuşmak dileğiyle”, “Halkın sesi özgür olacak” yazılı afişler asıldı. Ancak Zonguldak emniyeti, CHP’den afişleri kaldırmasını istedi.

'AKP'li belediye başkanı asmıştı'

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, “Bilim adamları, gazeteciler, emekli generaller ve suçunun ne olduğunu bilmeyen aydınlar yaklaşık 3 yıldır Ergenekon soruşturması kapsamında cezaevinde. Milletvekili seçilmelerine rağmen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay halen tutuklu. Halkın iradesinin Meclis'e yansımasını bekliyoruz. Bu süreç demokratik hukuk devleti olan Türkiye’ye yakışmıyor. 12 Haziran genel seçimlerinde seçmen iradesinin Meclis'e yansımadığını görüyoruz. Süreci takip ederken, Haberal'a destek olmak amacıyla böyle bir afiş hazırlattık. İktidara mesajımızı göndermek istedik. İnşallah hukuk devleti olan Türkiye, önümüzdeki yasama döneminde bu sorunu aşacaktır. Yargısız infaz edilen, suçları sabit olmayan toplumun değerli insanlarının aklanacağını düşünüyoruz. Afişi astığımız yer TTK’nin terk ettiği bir binaydı. Emniyet buraya afiş asmanın yasak olduğunu bildirdi, Yerel seçimlerde AKP’li belediye başkanı buraya bir sürü afiş astı. Bu ikili tutumu kınıyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler