Haberal'ın avukatından çağrı

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı TBMM Başkanı, siyasi partiler, Adalet Bakanı, HSYK ve tüm resmi kurumlara, ''Başta müvekkili olmak üzere, haksızlığa uğrayan dava sanıklarının tahliyesi için gerekli yasal işlemlerin başlatılması'' çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 10.08.2012 - 15:33
Abone Ol google-news

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı, Ergenekon davasının görüldüğü duruşma salonunun bulunduğu bina önünde açıklama yaptı.

Helvacı, 6352 sayılı yasanın çıktığını anımsatarak, mahkemenin Haberal'ın da aralarına bulunduğu bazı sanıkları yargılamaya devam etmesinin, Anayasa'ya aykırı olmasının yanı sıra çifte standart teşkil ettiğini belirtti.

Mahkemenin son olarak verdiği kararla TBMM'nin çıkardığı kararı da veto ettiğini açıkça belirttiğini kaydeden Helvacı, basma kalıp genel gerekçelerle tutukluluk halinin devamına karar verildiğini söyledi.

Helvacı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Vatan gazetesinden Bilal Çetin'e yaptığı açıklamaya değinerek, şunları kaydetti:
''TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada, 'Yargı bağımsızdır ama sorumsuz değildir' diyerek, tutukluluk halinin devamının mahkumiyete dönüştüğü eleştirisinde bulunmuş ve kanunun açık hükmünü ihlal ederek adli kontrol tedbirini bu milletvekilleri için uygulamayan hakimler hakkında HSYK ve Adalet Bakanlığı'nı işaret etmiştir. Bu durum, bu mahkemelerde maalesef keyfi uygulamaya halen devam edildiğini ortaya koymaktadır.''

TBMM Başkanı Çiçek başta olmak üzere, Meclis çatısı altında bulunan tüm siyasi partileri, Adalet Bakanı'nı, HSYK'yı ve tüm resmi kurumları, bu sorunu çözmeleri için göreve davet eden Helvacı, ''Silivri'de yaşanan bu zulme, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe dur demek için el birliğiyle çözüm üreterek, başta tutuklu milletvekilleri olmak üzere, adaletsizliğe uğrayan tüm kişilerin tahliyesi için gerekli yasal işlemleri başlatmalarını talep ediyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler