Hakan Şükür: Kaçmadım, ABD'deyim

İktidar-cemaat kavgası sonrası AKP ile yollarını ayıran eski milletvekili Hakan Şükür, “Pararelcilikten gözaltına alınacağını anlayınca yurtdışına kaçtı” iddialarına sert yanıt verdi.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 22:26
Abone Ol google-news

3 haftadır ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan ve kurmayı planladığı Spor Akademisi için 2 öğretim üyesi eşliğinde Stanford Üniversitesi ile görüşmeler yaptığını açıklayan eski milli futbolcu Hakan Şükür, vakit buldukça da Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de forma giyen Enes Kanter’i izlediğini söyledi.

İftira, herkes biliyor

Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Şükür “Bazı kesimler için ay-yıldızlı formayı giymek, rekorlar kırmak, hâlâ dünya karmalarının paydaşı olmak önem arz etmeyebilir. Ne var ki, bunlar spor dünyası için çok önemli. Türlü iftiralarla, bu gerçekleri karayalayamazsınız. Amerika’ya 3 hafta önce geldim. Spor adamıyım, Türk kardeşlerimin maçlarını izliyorum. Bunlardan biri de Enes. Burada bulunmanın asıl nedeni ise ileride kuracağım spor, futbol akademisinin anlaşmalarını yapmak. Ayrıca, kendim de İngilizcemi ilerletmek ve bir sertifika programına katılmak için zaman ayırdım. Türkiye’nin yaşadığı bu karanlık süreçte eğitime ağırlık vereceğim. Şu an, Türkiye’de her kuralı yerine getirmem halinde bile bir akademi açabilir miyim bilemem, ama o spor akademisini birgün hayata geçireceğim. Ben eski bir milletvekili olabilirim ama asıl kimliğim futbolcu Hakan Şükür’dür. Evim, barkım, ailem, yatırımlarım Türkiye’de kaçıyor demek iftiradan öte birşey değildir, bunun da hangi basın organlarınca körüklendiğini tüm Türkiye biliyor” dedi.

Tek dileğim...

ABD’de, kimsenin, bir başkasını, inançları veya hayat tercihleri nedeniyle eleştirmediğine dikkat çeken Şükür, “Şimdi gerçekleri konuşalım. Ülkede ne yazık ki, baskı ortamı var. İnsanlar sokağa çıkarken korkuyor. Bu süreci aşmak ve güzel ülkemin huzur ortamına kavuşması tek dileğim” ifadesini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler