‘Hakem’e kırmızı kart... 'Erdoğan yargılanacak'

Erdoğan’ın “AYM’nin kararına uymuyorum” sözleri hukuk ve siyaset dünyasını ayağa kaldırdı.

Yayınlanma: 01.03.2016 - 00:20
Abone Ol google-news

ESKİ ADALET BAKANI TÜRK:

Erdoğan yargılanacak

Sami Türk, Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymuyorum” sözlerini eleştirdi. Türk, “Zamanaşımı söz konusu olmaz. Bir gün mutlaka yargı önünde hesabı sorulur” dedi. Türk, Erdoğan’ın devam etmekte olan davaya müdahale ettiğini ifade etti. Hukuk örgütleri de Erdoğan’a yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Erdoğan’ın sözlerinin ülke geleceğini tehlikeye attığını belirtirken Ankara Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasaya aykırı davrandığını kaydetti. Türk Hukuk Kurumu da açıklamaya tepkili.

 

KARARLARIMIZLA KONUŞURUZ

Cevap gerekçeli kararda

Erdoğan’ın ‘uymuyorum’ dediği Dündar ve Gül kararını veren Anayasa Mahkemesi kaynakları, anayasanın 138. maddesini anımsatıp “Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır” dedi. “Biz kararlarımızla konuşuruz” diyen Anayasa Mahkemesi kaynakları, Erdoğan’a yanıtın gerekçeli kararda örtülü olarak verileceğini söyledi.

 

CHP'DEN ANAYASA ÇIKIŞI

Geri almazsa masada yokuz

CHP’li Engin Altay, yeni anayasa masasına oturmak için Erdoğan’ın sözlerini “geri almasını” istedi. Altay, “Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayacağını belirten biriyle yeni anayasa yapılır mı” diye sordu. Altay, “28 Şubat’ın yıldönümünde sivil darbenin günlük pratiğe evriltildiğini görüyoruz” dedi. MHP’li Oktay Vural da “Cumhurbaşkanı bir taş attı. Şimdi herkes o taşı çıkarmaya çalışıyor” diye konuştu.

 

ESKİ BAŞKAN TUĞCU:

AYM ’ye direnmek anayasa suçu

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, “İnsanların mahkeme kararlarına saygı duymak zorunluluğu yoktur. Ama uymak anayasa hükmü gereğidir” dedi. Tuğcu, Erdoğan’ın “Mahkeme karara direnmeliydi” ifadesini ise “Anayasa suçu olur” diye yorumladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler