Hakkari'de 8 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'de termal kameralar ve insansız hava araçları tarafından tespit edilen 8 teröristin, etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yayınlanma: 30.11.2012 - 13:57
Abone Ol google-news

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, 28 Kasım'da Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyü kırsalındaki askeri üs bölgesinde termal kameralar ve insansız hava uçaklarının 8 kişilik terörist grubu tespit ettiği belirtildi.

Terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldığı kaydedilen açıklamada, ''Yapılan operasyon neticesinde Aktütün köyünün batısında bulunan Avaşin-Basyan bölgesinde kış hazırlığında olduğu değerlendirilen 8 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşların bilgi vermesi üzerine ilçeye bağlı Ortaklar köyü Şose Deresi bölgesinde terör örgütü mensuplarının kış tertiplenmesinde kullandığı bir sığınakta arama yapıldığı vurgulanarak, şöyle denildi:

''Aramada, teröristler tarafından üretilen 3 adet el yapımı patlayıcı madde, ateşleme düzeneği ve çok sayıda batarya bloku, RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği, çok miktarda yiyecek malzemesi, 5 top el yapımı patlayıcı madde imalatında kullanılan kablo, çok sayıda kazı malzemesi ve elbise ele geçirilmiştir. İlimizde emniyeti ve huzuru sağlamakla görevli güvenlik kuvvetlerimizce terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler