Hakkari'den acı haber: 3 asker şehit oldu

HAKKARİ'de güvenlik güçleriyle PKK'li teröristler arasında çıkan çatışmada, 3 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Çatışmada 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi. Aynı ilde 6 gün önce PKK'li teröristlerce askeri araca düzenlenen, 2 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Ordulu Uzman Çavuş Salih Altuntaş da (24), Ankara'da, tedavi gördüğü hastanede bugün şehit olmuştu.

Yayınlanma: 14.07.2019 - 17:34
Abone Ol google-news

 

Hakkari Merkez kırsalın da devam eden terör örgütü PKK’ye yönelik operasyonlarda Jandarma Teğmen Alim Keskin (31), Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır (27) ve Jandarma Astsubay Üst Çavuş Cengiz Tokur şehit oldu.

 Evli ve 4 yaşında bir çocuk babası olan şehit Keskin’in Niğde İlhanlı Mahallesi’nde yaşayan annesi Keziban Keskin’e acı haberi Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç verdi. 8 kardeş olan Keskin’in cenazesi yarın Niğde’de yapılacak tören sonrası Niğde Şehitliğine defnedilecek.

Şehit olan Uzman Çavuş Ağır’ın acı haberi de Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehit asker Ağır’ın acı haberi ise İzmir’in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’nde oturan anne ve babasına Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Dülge ve beraberindeki yetkililer tarafından verildi.

Yeni evli olan şehit Tokur’un baba ocağına ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. Bu arada Tokur’un Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendek operasyonları sırasında şehit olan komutanı Seçkin Çil’in naaşının bulunduğu Ankara’da defnedilmek için vasiyet bıraktığı öğrenildi. Vasiyet üzerine ailesi, Tokur’u, Ankara’da komutanı Çil’in yanına defnetmek istediklerini yetkililere bildirdi. Tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş ise yarın memleketi Ordu’nun Aybastı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Akar’dan taziye mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de teröristlerin saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Salih Altuntaş için taziye mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, “Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Hakkari kırsalında sürdürülen operasyonda şehit olan 3 asker için Twiiter hesabında paylaştığı mesajında, “Hakkari’den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

<haber-dikey:1487203>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler