Hakkını arayan yurttaşa copla müdahale

Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto etmek için Kızılay Konur Sokak ile Sıhhiye metro durağında toplanarak, iki koldan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü. Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş önünde ''Doğalgaz zamları geri alınsın'', ''Gökçek gitsin, bu çile bitsin'' diyerek haklarını arayan yurttaşlarla kurumun güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 21:50
Abone Ol google-news

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş önünde zamları protesto eden Halkevleri üyeleri ile kurumun güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto etmek için Kızılay Konur Sokak ile Sıhhiye metro durağında toplanarak, iki koldan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında ''Doğalgaz zamları geri alınsın'', ''Gökçek gitsin, bu çile bitsin'' ve ''İnsanca yaşamak istiyoruz'' sloganları atan Halkevleri üyelerine, metronun Kızılay durağından geçişleri sırasında, doğalgaz satış kuyruğunda bekleyenler alkışla destek verdi.

Grup adına Sultan Çıracı, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş önünde yaptığı açıklamada, doğalgaza yapılan zamların dar gelirlileri soğuğa mahkum etmekten başka anlama gelmediğini savundu. Bedava kömür ve gıda dağıtılarak sorumluluktan kaçılamayacağını dile getiren Çıracı, ''AKP ocağımızı söndürecek. Zamlar geri alınsın'' dedi.

Geçen yıl ısınmaya 100 YTL harcayan bir ailenin bu yıl 182 YTL, 200 YTL harcayan bir ailenin ise 360 YTL ödeyeceğini belirten Çıracı, şunları kaydetti:
''Isınamayacağız, hatta yemek pişirmekte zorlanacağız. Elektrikte göz boyamaya dönüp sembolik indirim teklifiyle de halkı kandırmaya çalışıyorlar. Doğalgaz zamları haksızdır, kabul edilemezdir, derhal geri alınmalıdır. Zaten insanlar kriz ortamından dolayı işsiz ve parasız kalacak. Bunun üzerine, zamlarla da iyice perişan olacaklar. Bu nedenle bırakın zam yapmayı, her aileye ısınmak ve yemek pişirmek için gerekli doğalgazın asgari miktarı ücretsiz olmalıdır.''

Açıklama sona erdiği sırada, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin girişinde, grubun arka sıralarında bulunanlarla kurumda çalışan güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bunun üzerine çevik kuvvet, cop kullanarak gruba müdahale etti. Arbedede Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin giriş kapısındaki camlar kırıldı.

Halkevleri üyeleri kendilerine müdahale eden güvenlik görevlilerinin gözaltına alınması için bir süre oturma eylemi yaptı. Polis yetkililerinin, grubun dağılmaması halinde gerekli işlemlerin yapılacağı açıklaması üzerine protestocular, sloganlarla Kızılay'daki genel merkezlerine kadar yürüyerek dağıldı.

Halkevleri Genel Merkezi Avukat Cem Erkat, güvenlik görevlileri hakkında pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler