"Halkın taleplerine cevap verilsin"

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, son olaylara tepki gösteren halkın taleplerine cevap verilmesini istedi.

Yayınlanma: 09.01.2010 - 13:46
Abone Ol google-news

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Kum eyaletinden kendisini ziyarete gelen halka hitaben yaptığı konuşmada, son olaylar ve ülke genelinde bu olayları protesto için yapılan gösterilere değindi.

Halkın olaylara tepki göstermek amacıyla ülke genelinde sokaklara döküldüğünü kaydeden Hamaney, ''gösterilerin, devrim tarihinde kalıcı olacağını'' belirtti.

''Sulta taraftarları ile din karşıtı akımların bugün de nizam karşısında yer aldıklarını'' ifade eden Hamaney, ''Gerçekleri gören halk da sahnedeki tayin edici yerini alarak, inkılabı ve nizamı koruduğunu bir kez daha gösterdi'' diye konuştu.

Hamaney, halkın son noktayı koyarak mesaj verdiğini belirtti ve ''Yasama, yürütme ve yargı yetkilileri, halkın ne istediğini gördü. Bu yüzden fitneciler ve bozguncular karşısındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirsinler'' dedi.

Tahran'da 27 Aralık 2009'daki olaylarda resmi rakamlara göre, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 120'si polis yüzlerce kişi yaralanmış, milyonlarca dolarlık maddi hasar meydana gelmiş ve en az 500 kişi gözaltına alınmıştı.

Matem gününde olay çıkarılması tepkiyle karşılanmış ve ülke genelinde üç gün boyunca yapılan gösterilere milyonlarca kişi katılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler