'Hamas daha fazla İsrailliyi kaçıracak'

Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas'ın, İsrail'le bugünkü sükunet ortamından yararlanarak, daha fazla İsrailliyi kaçırma planı içinde olduğu öne sürüldü.

Yayınlanma: 25.04.2011 - 09:53
Abone Ol google-news

Gazze'de yayımlanan Hamas'ın El Risale haftalık gazetesindeki konuya ilişkin haber, İsrail basınında da geniş şekilde yer aldı.

El Risale'ye göre, Hamas, İsrail ile Gazze Şeridi arasında halihazırda sakin olan durumdan yararlanarak, daha fazla İsrailliyi kaçırmayı planlıyor.

Hamas'ın, bir başka İsrailliyi kaçırmanın, Gazze Şeridi'nde askeri bir operasyona yol açabileceğinin ve halen Gazze'de bulunan İsrailli asker Gilad Şalit'in öldürülmesiyle sonuçlanacağının farkında olduğu belirtilen yazıda, "Direniş, bir başka kaçırma eylemine giderek daha yaklaşıyor" denildi.

Şalit'i ellerinde tuttukları 5 yıllık dönemin, örgütün amaçlarına ulaşmasında yardımcı olacağını gösterdiği ifade edilen yazıya göre, bir başka kaçırma olayı, İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklularla ilgili takas anlaşması konusunda önemli bir baskı yaratacak.

Yazıda, yeni bir kaçırmanın, Filistin taleplerine razı olunması yolunda baskı yaratacağı nedeniyle, İsrail hükümetinin de endişeli olduğu görüşüne yer verildi.


"Kaçırdık İddiası"

Yazıda, bir başka İsrailli asker kaçırma eyleminin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 2009 yılı başında gerçekleştirdiği Dökme Kurşun operasyonu sırasında da yapıldığı öne sürüldü.

İddiaya göre, Hamas üyeleri, Gazze Şeridi'nin doğu kesiminde bir askeri kaçırarak, bir apartmanın içinde tutmuş; ancak İsrail burayı bombalayarak hem kendi askerini, hem de onu bekleyen silahlı kişileri öldürmüş.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler