Hamas'tan gözlemci talebi

Hamas'ın, İsrail ile arasında arabuluculuk görevini yürüten Mısır'a, sınır geçişlerine, Avrupa ile Türkiye'den gözlemcilerin yerleştirilmesine yönelik bir teklif ilettiği açıklandı.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 22:01
Abone Ol google-news

Mısır ile ateşkes koşullarını görüşmek için Kahire'de bulunan Ayman Taha, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır geçişlerinin Türkiye ile Avrupa'nın gözetiminde yapılmasını istediklerini, ilgili taleplerini Mısır'a ilettiklerini söyledi.

Mısırlı istihbarat yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından bilgi veren Taha, İsrail'in sınır gözetimini kabul etmediklerini, İsrail'in sınırlardaki mevcudiyetinin, sorunun büyük kısmını teşkil ettiğini belirtti.

Taha, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih kuvvetlerinin sınır geçişlerinde konuşlandırılmasına yönelik bir soruya, "Gazze'deki mevcut yönetim Hamastır" diye cevap verdi.

Ateşkes olasılıkları hakkında da bilgi veren Ayman Taha, İsrail'in ilettiği bir buçuk yıllık ateşkes teklifine karşılık kendilerinin bir yıllık ateşkes talebinde bulunduklarını söyledi.
İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad'ın sunduğu, 18 ay süreyle ateşkes yapılmasını öngören teklifin Mısır tarafından kendilerine iletildiğini ifade eden Taha, Hamas'ın sadece bir yıllık ateşkes istediğini ifade etti.

Taha, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması yönündeki isteklerini yineledi ve "Ablukanın tamamen kaldırılması, sınır geçişlerinin açılması çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler