Hamurcu, kurban parası ile lojman yapacağını açıkladı

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, bugün makamında dün mührü sökülen Kartal Oto Pazarının kurban pazarı yapılması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Kaymakam Hamurcu, kurban parası ile Kaymakamlık Lojmanı yapacağını söyledi.

Hamurcu, kurban parası ile lojman yapacağını açıkladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.10.2012 - 20:40

Konu ile ilgili olarak ilk açıklamayı Kartal İlçe Tarım Müdürü Orhan Ören yaptı. Ören, konuşmasında şunları belirtti; “Bugün Avrupa yakasında İl Özel İdare binasında Sayın Valimizin başkanlığında otuz dokuz ilçenin kaymakamları, belediye başkanları, ilçe tarım müdürleri ve bizim il müdürümüzün katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Anadolu’dan gelecek hayvanlarla ilgili buraya geldikleri zaman aşı belgelerine, sağlık sertifikalarına bakılacağına ve belediyelerin ilçe komisyonlarında daha önceden almış oldukları karara göre bu hayvanların nerelerde istihdam edileceğini ve o bölgede kaymakamlığın göstermiş olduğu yerde hayvanların kesileceğinin bilgisi verildi. Kaymakamlıkların belirttikleri yer haricinde hiçbir yerde hayvan kesilmeyecek olup, yasaktır. Ana hatları ile toplantının özeti budur. Hayvan sağlığı açısından, özellikle şap hastalığına karşı gerekli önlem ve tedbirler alındı.”

Kartal Müftüsü Ümit Çimen ise bu kurban pazarları için oluşturulan komisyon ile ilgili bilgileri aktardı. Çimen şu açıklamaları yaptı: “Sayın Kaymakamın başkanlığında, müftülük, belediye başkanı, ilçe tarım müdürlüğü ve çevre temsilciliğinden oluşan bir komisyon kuruluyor. Komisyonun toplanması ve bir araya gelmesi komisyon başkanının daveti ile gerçekleştirilir. Komisyonun aldığı kararlarda mülki amirin onayı ile yürürlüğe giriyor. Biz de Sayın Kaymakamımızın başkanlığında toplandık ve gerekli kararları aldık. Biz de müftülük olarak komisyonun sekretaryasını yürütüyoruz. Komisyon beş kişiden oluşuyor. Komisyon yer tahsisini, vatandaşa yakın, uygun şehir içerisinde ve ulaşımın kolay olabileceği kriterlerine uygun olarak belirleniyor.  Kurban yeri sayısı ile ilgili olarak da şunu belirtebiliriz. Geniş alanlarda insanlara daha iyi bir hizmet verilebilir. Ama alanlar dar ve çok sayıda olursa hem hizmet hem de sağlık açısından çok daha zor olacağı için mümkün olduğunda az ve geniş alanlar tercih edilmelidir.”

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu ise konu ile ilgili olarak şunları belirtti: “Burada ki sıkıntı çevre ile bir standartta sıkıntı var. Sancaktepe ve Pendik Belediyesi bu konuda çok hassaslar. Daha önceden yer belirliyorlar ve bu yerleri komisyona sunuyorlar. Olması gereken de budur. Eğer alan yetmezse a planı b planı komisyona bağlıdır. Buradaki sorun yer tespiti ile alakalı. Biz komisyonu kurduk ve ayın beşinde toplantıya çağırdık. Belediye başkanı katılmadı ve temsilci de göndermedi. Olabilir, katılmayabilir. Nihayetinde komisyon kararında belediye başkanın olması gerekmiyor veya fikir belirtip, “hayır ben buranın olmasını istemiyorum” diyebilir. Ancak burada bir şey var, bize bir yer belirtilmesi lazım. Böyle bir alan yok. Biz geçen sene Yunus Mahallesi’nin olduğu yeri, biz açık oto pazarına kızgınlığımızdan dolayı, Eczacıbaşı’ndan rica ettik ve kullandık. Ama bu yıl bize teklif gelmedi ve daha önceden kullanılan kurban pazarı yerini bu yılda kullanma kararı aldık."

Kaymakam Hamurcu: “Oto Pazarı hukuken kapalı değildi!”

Şimdi oto pazarı neden kapalı? Oto pazarı hukuken kapalı değildir. Çünkü oranın ruhsatı yoktur. Orayı tutup da şimdi mahkemelik oldukları kişi, ben burada domates yetiştireceğim, dese yetiştirebilir. Ruhsata tabii olamayan bir faaliyeti engelleyebilir misiniz? Oto pazarı veya herhangi bir ticari faaliyet haricinde her şey için serbesttir, orası. Bütün kavga buradan çıkıyorsa, ben iki kere yazdım. Bakın yanlış yapıyorsunuz. Efendim hukuksuz. Neresi hukuksuz? Ben oto pazarı açarsam hukuksuz olur. Ben bir ay süre ile filan derneğe veriyorum. Dernekte gidiyor, diyor ki; “ben burayı bir ay süreliğine bu iş için kullanacağım. Burayı aç, bana teslim et.” Tam anlamıyla komedi. Dert başka tabi. Dert farklı. Biz hukuksuz hiçbir iş yapmayız. Kanundan anladığını iddia edenlerde benim kadar kanundan anlamaz. Yirmi yedi yıllık meslek hayatımda kanunsuz hiçbir şey yapmadım. Bundan sonra da yapmam. Ama kanun tanıyıp tanımamak veya kanundan dolayı yetkilerimi aşmak o konuda herhalde basının bu konuyla ilgili olarak o konudaki yorumuna, cehaletine, araştırmadan yazmasına yoruyorum.  “Hukuk tanımadı” gibi yazılar beni üzüyor, size açıkça söyleyeyim.

Komisyon, belediyenin aleyhine bir karar alır mı? Madem öyle belediye gelseydi de fikrini söyleseydi. Gelmedi. Ben ne yapayım. İkinci toplantıya da vekil gönderdi. Onda da şerh düştü. Olabilir. Şerhte düşebilirsin. Keşke önceden de gelseydin.

Kaymakam Hamurcu: “Yürütmeyi durdurma kararı alınamaz!”

Yürütmeyi durdurmak için önce bir idari karar verilmelidir. Bu iş idari mahkemenin işidir. Mahkemeye de ancak etkilenenler gidebilir. Belediyeyi etkileyen bir şey yok. Yer belirlendikten sonra kıyamet koptu. Madem öyle toplantıya gelseydin. Derneğe tahsis diye bir durum ortada yok. Ancak ikili ilişkiler de bazen böyle durumlar olabiliyor. Geçen sene Kartalspor Derneği’nde olduğu gibi. Kimse Kartalspor’dan gidip Eczacıbaşı’ndan almadı o yeri. O yerde bizim payımız vardı. Bizde tek tek bankaya direk paraları yatırarak, hepsini kayda aldırarak yaptırdık.

Kaymakam Hamurcu: “Başka hiç bir yere Kurban Pazarı açılamaz!”

2010’da belediye başkanı buraya geldi. Kartalspor’a vereceğim dedi. Sorun bakalım, 2009’da 2010’da Kartalspor’a kaç kuruş vermiş.

2010’da bizim yaptığımız gibi mi yapılmış. Kimse kendini nur alem nur sanmasın.  Ve o yerle ilgili olarak belediye hizmet yaptı ve o hizmetin karşılığında parasını Kartalspor’dan aldı. O paradan aldı. Alacak tabi ki masraf oldu. Ama bugün beni Kartalspor ile karşı karşıya getirme anlayışı bu. Halbuki ben Kartalspor’a yer vermeyiz demedim. Ancak dedim ki, yer tespit edildi. Bu yer tespiti biter ondan sonra veririm.  Eczacıbaşı bu yıl geçen yıl kurulan kurban pazarı yerini belediye istemiş oraya vermiş. Verebilir. Ancak orada kurban pazarı kurulmayacak. Kurulan komisyonda insanlar vardı. Herkes buraya gelip fikrini söyleyecekti. Ben yaptım olacak ile olmuyor bu işler. Belediye başka bir yerde kurban pazarı açamaz. Öyle bir şansı yok. Komisyona getirip, teklif ederdi eğer öyle bir fikri varsa. Kanunsuz bir uygulama olursa biz de gerekeni yapacağız.

Geçen yıl Kartalspor’a verdiğim para için emniyet bana dedi ki, “Kaymakamım bizim Kartalspor kadar değerimiz yok mu? On beş tane araç kiralıyorum.” Bu sene o araçların bedeli ile ilgili olarak emniyet hala sıkıntıdadır.

Elde edilen gelir ile ilgili olarak ne yapacağımı da söyleyeyim. Kaymakamlığın altmış yıllık lojmanı var, onu değiştireceğim. Emniyete en az on araç alacağım.

Ve para yeterse Kartalspor’a destek nasıl olurmuş göstermek için, yarım bırakılan alt yapı tesislerini tamamlayacağım. O alan kurban pazarı için bir ay devredilecek derneğe ve bir ay sonra tekrar geri verilecektir. Ben dedikodu ile iş yapmam. Ben bu ilçenin mülki amiriyim. Belediye de benim, müftülükte benim.  Belediye başkanının basın yoluyla arkasından konuşması hoşuma gitmedi. Ben de ilk kez bu toplantıda yapıyorum. Benim kimse ile bir sorunum yok. Ancak kimsenin çocukça hareketlerini de çekemem. Herkes haddini bilecek” diyerek sözlerini bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler