Harman resmi olarak Samsung’un!

Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamada Harman’ın satın alım sürecinin sonuna gelindiği belirtildi. Artık Harman resmi olarak Samsung’un!

Yayınlanma: 15.03.2017 - 02:24
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz Kasım ayında Samsung’tan yapılan açıklamada Harman’ın satın alımına ilişkin sürecin başladığı belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından Harman’ın önemli hissedarları söz konusu satışın gerçekleşemeyeceğini iddia etmişlerdi.
Bu satın alıma ilişkin muhalefeti ikna çabalarına başlayan Samsung Electronics kısa süre içerisinde sonuç almayı başardı.
Geçtiğimiz saatlerde Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamada Harman’ın satın alımının tamamlandığı ifade edildi. Bu satın alım sonrasında pay sahiplerinin hisse başına 112 dolar alacağı belirtildi.


Samsung Electronics, Harman International’ın satın alımı için ABD’de dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki temsilcilerin de onayının alındığını duyurdu.
Harman International’ın şu anki CEO’su Dinesh Paliwal tarafından yönetilmeye devam edecek. Harman’ın denetimini ise Samsung Electronics Başkanı ve Baş Strateji Sorumlusu Young Sohn’un liderlik edeceği bir yönetim kurulu gerçekleştirecek.
Güney Koreli teknoloji devinden yapılan açıklamaya göre Harman’ın çekirdek kadrosu da dahil olmak üzere, işgücü, karargah ve tesislerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. ABD merkezli şirket bugün itibariyle, Samsung’a bağlı bir yan kuruluş olarak faaliyetlerini yürütecek.
Bu dev satın alımın Samsung’a ne gibi artılarının olacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz. Fakat Harman’ın önemli bir rolünün bulunduğu pazarlarda bundan sonra Samsung ürünlerini de görebiliriz. Özellikle Harman’ın ses teknolojilerinin Galaxy S serisinde kullanılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Mi 6, Sony IMX400 ile gelebilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler