'Harun gibi geldiler karun gibi oldular'

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, asgari ücretin tespitinde eş ve çocukla birlikte en az üç kişilik ailenin asgari geçim rakamının tespit edilerek belirlenmesini istedi.

Yayınlanma: 14.12.2009 - 09:27
Abone Ol google-news

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı yazılı açıklamada, 10 milyon kişiyi ve ailelerini direk olarak ilgilendiren asgari ücret tespit görüşmelerinde hükümetten makul bir yaklaşım beklediklerini kaydetti. Asgari ücret tespitinin bir kişi bazında değil, eş ve bir çocukla birlikte en az üç kişilik ailenin asgari geçim rakamı olarak tespit edilmesini ve bu esasa göre belirlenmesini istediklerini açıklayan BES Genel Başkanı Avcı, eşitlikçi ve adaletli asgari ücretin toplumsal barış ve huzurun sağlanmasında önemli rol oynayacağını ifade etti.

BES Genel Başkanı Avcı, "Tüyü bitmedik yetimin hakkını aramak ve yolsuzluğu, yoksulluğu bitirmek iddialarıyla Harun gibi iktidar koltuğuna oturanların bugün nasılda Karun gibi olduklarını ibretle izliyoruz. Bu münasebetle Başbakandan asgari ücret konusundaki önerilerimizi düşünmelerini, aksi takdirde bu insanlara 546 TL ile üç çocukla nasıl geçinebileceklerinin formülünü vermelerini istiyoruz" dedi. Asgari ücrette yapılacak 20-30 TL'lik artışın, hem yurttaş hem krizle mücadele eden piyasaya canlılık getirmek anlamında hiçbir kıymetinin olamayacağını kaydeden BES Genel Başkanı Avcı, TÜİK'in açıkladığı yoksulluk sınırının dahi dikkate alınmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler