Hasan Arat'tan Beşiktaş başkanlığı için açıklama

Beşiktaş'ın efsanevi Başkanı merhum Süleyman Seba döneminde ikinci başkanlık görevi ile Siyah-Beyazlı kulübe hizmet eden Hasan Arat, "Bundan sonra Türkiye içinde bir görev alırsam bu Beşiktaş olacaktır" diye konuştu.

Yayınlanma: 18.06.2015 - 10:39
Abone Ol google-news

Bakü'de DHA'nın sorularını yanıtlayan Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) İcra Kurulu Üyesi Hasan Arat; öncelikle Türk sporuna hizmet ettiği için her zaman çok mutlu olduğunu belirterek; "Yeni gençlerin yetişmesi beni her zaman mutlu ediyor. Uluslararası camialarda görev almam ülkem adına bayrağım adına bir şeyler yapmam arkadaşlarım ile birlikte son derece önemli. Biz TMOK yönetiminden 3 arkadaşımız çok önemli görevlerdeyiz. Prof. Dr. Uğur Erdener Uluslararası Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi, WADA'nın başkan yardımcısı, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı ve bir çok önemli görevi daha var. Aynı şekilde bizim genel sekreterimiz Dr. Neşe Gündoğan Avrupa'nın Dünya Olimpiyatlar Komitesi yönetim kurulu üyesi. Avrupa'yı temsil ediyor. Ben kendim de Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra kurulu üyesiyim. Dolaysıyla bu temsil son derece önemli. Bu durum Türkiye'nin büyük ülke olmasından dolayı kaynaklanıyor. Bizler uluslararası alanda ne kadar kuvvetli olsak da aslında bizim sporumuz kuvvetli olunca bizler de daha güçlü oluyoruz. O yüzden geleceğe mutlaka iyi planlar yaparak bakmamız gerekiyor" dedi.

GÖREV SIRASI BEŞİKTAŞ...

Bundan sonraki hedefiniz nedir" şeklinde sorulan soruyu Hasan Arat; "Ben buralarda yapmış olduğum çalışmalardan oldukça memnunum. Ama günün birinde Türkiye'de bir görev yapacaksam o görev benim için artık Beşiktaş'ın dışında bir görev olmamalı diye düşünüyorum. Onun da vakti zamanı geldiğinde ancak görebiliriz. Ama günün birinde inşallah görev alırsam Türkiye içinde bu Beşiktaş olacaktır." şeklinde yanıtladı.

"SPORUN SEVİLECEK TEK YERİ KOLTUK DEĞİL"

"Beşiktaş başkanlığı gönül görevidir" diyen ve önemli mesajlar veren Hasan Arat şu dikkat çeken sözleri sarfetti:

"Bu koltuklara fazla takılıp kalmamak lazım. Güzel bir şeyler yapıldığında da vakti geldiğinde gitmeyi öğrenmek lazım. Çünkü sporu seviyorsanız sporun o kadar çok zevk alacak güzel yanları var ki bu sadece koltuk olmamalı. Günün birinde yaptığınız bu çalışmaları tamamlayıp yeni gelen nesillere koltuğu bırakmayı da iyi bilmek lazım"

"GÜVENCEM GENÇLER"

"Günün birinde yaptığınız bu çalışmaları tamamlayıp yeni gelen nesillere koltuğu bırakmayı da iyi bilmek lazım. Türkiye'deki temel sorunlardan biri de bu tabii. Yani sürekliliğin devamı için nesiller arası ilişkileri de iyi götürmek lazım. Çünkü ben Türkiye de olduğu gibi Beşiktaş'ta da en büyük güvencem gençler ve Yeni kongre üyeleri. Bu gençler Beşiktaş'ı ileri götürecekler. Bu gençler Beşiktaş'ın meselelerini ve sorunlarını çok iyi biliyorlar ve onların Beşiktaş'ın geleceğindeki en önemli sigorta olduğunu düşünüyorum.

BEŞİKTAŞ'I O STADIMIZDA İZLEMEK İSTİYORUM"

"Umarım yeni stadımız bir an önce açılır. Tekrar eski günlerimize döneriz. En büyük özlemlerinden biri de odur. Beşiktaş'ta , o stadımızda Beşiktaş'ımızı izlemek ve Beşiktaş'ımızı desteklemek, Kulübümüzün her zaman yanında olmak benim şu an için en büyük hayalim"

"BEŞİKTAŞ BU SENE GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUYDU"

Beşiktaş'ın bu sezon çok üzücü bir şekilde şampiyonluğu kaçırdığını dile getiren Hasan Arat, "Son 3-4 hafta talihsiz olaylar yaşanmasaydı Beşiktaş oynadığı iyi futbol ile şampiyon olurdu. Avrupa kupalarında da başarılı sonuçlar aldı. Takımımız çok sempatik ve genç bir kadrodan kuruluydu. Ama spor da bazen böyle şeyler olabiliyor. Finali getirememek gibi bir konu vardır sporda. Bu da Beşiktaş'ın başına geldi ama bu bizim Beşiktaş'a olan sevgimizi hiç bir zaman etkilemez. Bunlar yaşanabilir şeyler sporda. Sonuçta bu çocuklar tüm sene stadı olmadan oradan oraya oynayarak ve başarılı bir futbol ile tüm Türk halkından takdir görmesini çok önemsiyorum. Bu takdirin de haklı bir takdir olduğunu düşünüyorum. Tabii Beşiktaş'ın taraftarının Türk halkı tarafından çok sevilmesinin de bunda payı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş hem taraftarı ile hem de futbolcuları ile bu ülkenin gönlünü aldı. Beşiktaş her zaman Türkiye'nin en ihtiyaç duyduğu kurumlardan birisidir. Bu kurum ilelebet bayraklarını en üstte taşıyacaktır. Ben camiama ve kulübüme her zaman güveniyorum ve Beşiktaşlı olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

"BEN BİR BEŞİKTAŞLI OLARAK TOPLUM İÇİNDE ANLIM DİK OLARAK YÜREYEBİLİYORSAM BU ÇOK ÖNEMLİ"

"Beşiktaş'ın mevcut yönetiminin yanlışları var mı diye sorduğumuz Hasan Arat; "Bunlar çok camia içi konular. Bizler prensip olarak cami içinde bu konuşmaların yapılması gerektiğine inanıyorum. Ben bir Beşiktaşlı olarak toplum içinde anlım dik olarak yürüyebiliyorsam bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii Süleyman Seba ekolü bu. Biz de o ekolden geldik. Hem sporculuğunu hem de ikinci başkanlığını yaptım Süleyman Abi'nin. Bu ekolü devam ettirmek hem bizlerin hem de genç Beşiktaşlıların görevi olduğunu düşünüyorum. Burada bu kimlik var, bir duruş var ve ben bu durumun Beşiktaş'ın her zaman devam ettirmesi gerektiğini düşünüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler