Hasta gibi davranıp bebek kaçırdı

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hastalara verilen hasta bilekliklerin sahtesini yaparak, bebek kaçırmak istedi.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 20:30
Abone Ol google-news

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastalara verilen hasta bilekliklerin sahtesini yaparak, bebek kaçırmak istedi. Annenin durumu farketmesi üzerine 4 saatlik bir operasyon sonucunda bebek bulunarak hastaneye getirildi. Sağlık Bakanlığı, olayda ihmali bulunan kişiler hakkında inceleme başlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre bugün Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabah saat 10.00 sıralarında bir kaçırma girişimi yaşandı. Hastanede cuma günü sağlıklı bir doğum gerçekleştirilen İ.A. isimli hastanın bebeği, taburcu işlemlerinin başladığı bugün kendisine hasta görünümü veren bir şahıs tarafından hastane dışına çıkarılarak kaçırılmak istendi. Durumun anne İ.A. tarafından farkedilmesinin hemen ardından hastanede ‘Pembe Kod’ verilerek hastane yetkilileri ve güvenlik güçleri harekete geçirildi. Emniyet güçlerinin ve hastane yönetiminin işbirliğinde çalışmaları sonucu aradan geçen yaklaşık 4 saatin ardından bebek bulunarak hastaneye getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen bebek, durumunun iyi olduğunun anlaşılması üzerine annesine verildi.

Sağlık Bakanlığı, bu süre içerisinde anne İ.A ve yakın akrabalarına gerekli psikolojik desteğin sağlandığını, hastanede tedavilerinin devam ettiğini bildirdi. Bakanlık açıklamasında; “Tüm hastanelerimizde olduğu gibi Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de yüksek güvenlik sistemleriyle 24 saat izlenmekte olup doğum üniteleri ve hastaların kaldığı bölümlere hasta bilekliği olmayan kimse alınmamaktadır.

Söz konusu talihsiz olayda ise bebek kaçırma girişiminde bulunan şahıs daha önce hastanemizde ayakta tedavi hizmeti almakta olup, hastalara verilen hasta bilekliklerinin sahtesini yaparak, doğum yapan hastamız İ.A.’nın yattığı hasta odasına girebilmiştir. Aynı şahıs, kendisinin de yeni anne olduğunu ve bebeğinin de yeni doğan Ünitesi’nde tedavi gördüğünü söyleyerek anne İ.A.’nın bebeği ile temas kurmuştur” denildi.

Bakanlık, olayda ihmali bulunan kişi ya da kişiler hakkında inceleme başlatıldığını, sonucun en kısa sürede kamoyu ile paylaşılacağını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler