Hasta tutuklu Sibel Çapraz yine tahliye edilmedi
Hasta tutuklu Sibel Çapraz, 3. duruşmasına SEGBİS'le katıldı. Dinlenen son tanık da Çapraz'ı tanımadığını, kağıtların kendisine zorla imzalatıldığını söylerken, mahkeme tahliye talebini reddetti.
Hasta tutuklu Sibel Çapraz’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tahliye talebi kabul edilmedi, tutuklu yargılanmasının devamına karar verildi.
Bianet'in haberine göre, tedavi imkanları sağlanması amacıyla İzmir’den İstanbul’daki Bakırköy Cezaevi’ne sevk edilmiş olan Çapraz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Bir sonraki duruşma 28 Şubat 2017’de görülecek.
Tanık D.B.: İfade bana ait değil, zorla imzalattılar
Duruşmaya SEGBİS ile katılan tanık D.B., Çapraz’ı tanımadığını, kendisine gece saat 2-3 gibi emniyette zorla kağıt imzalatıldığını, dosyadaki ifadelerin kendisine ait olmadığını söyledi.
Dosyadaki tüm tanıklar mahkemede dinlenmiş oldu. Daha önceki duruşmalarda ifade veren tanıklar da Çapraz hakkındaki ifadelerin kendilerine ait olmadığını söylemişti.
Çapraz da “Hakkımda ifade verenleri tanımıyorum onlar da beni tanımadıklarını ifade ettiler. Buna rağmen neden halen burada tutuluyorum?” derken, bağırsaklarının yapışma riski taşıdığını söylerken, tedavisinin devamı için tahliyesini talep etti.
“Hangi olayın tanığı oldukları belli değil”
Avukat Harika Günay Karataş da tanık teşhislerinin usulüne göre yapılmadığını ifade etti:
“Tanık olarak gösterdiğiniz ancak nerede, hangi olayın tanığı olduğu belli olmayan, savcılık makamının hukuki değerlendirmeden uzak sadece kağıt israfına sebebiyet veren, kolluğun fezlekesinde iki kelime bile, iki satır bile değiştirmeden bizim önümüze iddianame diye getirdiği cümleler dizisinin içerisinde tanıkla ilgili yapılan hiçbir hukuki değerlendirme yoktur. Bununla ilgili Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin birçok kararı bulunmaktadır. Birçok fotoğrafın yan yana dizili olması gerektiği ve dizilen fotoğrafların hangisinin olduğunu dosya içerisinde olması gerektiği teşhis noktasında asli unsur olduğu net olarak belirtilmiştir. Ancak bunların hiçbirisini dosya içerisinde bulamıyoruz.”
"Mahkeme Emniyet'in sözünün dışına çıkmak istemiyor"
Avukatların savunmalarının ardından savcı mütalaasını verdi ve Çapraz’ın tutukluluğunun devamını istedi.
Avukat Banu Güveren, tanık teşhislerinin hukuka aykırı olduğunu detaylı bir şekilde mahkemeye anlattıklarını vurgularken, buna rağmen bu teşhislerin tutukluluğun devamının istenmesine dayanak olmasına tepki gösterdi; “Anladığım birşey var; bu mahkeme artık bağımsız ve tarafsız değildir bizim gözümüzde. Bu mahkeme sadece Emniyet'in söylediğine bağlıdır ve bunun dışına çıkmak istemiyor” diye konuştu.
Avukat Harika Günay Karataş da “Size açıkça hukuka aykırı şeyler olduğunu, dosyada tutukluluğun devamı için bizim önümüze somut olarak hiçbir delilin getirilemeyeceğini celseler boyunca söyledik, söylemeye devam ediyoruz ancak savcılık makamı adeta bizimle dalga geçer gibi bizim hukuka aykırı olarak belirttiğimiz delilleri tutuklama nedeni olarak bizim önümüze koyabiliyor. Müvekkilimiz ölümün eşiğine gelmiş durumdadır ancak sizin vermiş olacağınız bir tutukluluğun devamı halinde sizin vicdanınıza bırakıyorum” derken, Çapraz’ın tahliyesini istedi.
Mahkeme Çapraz’ın tahliye talebini reddetti. Bir sonraki duruşma 28 Şubat 2017’de görülecek.
En Çok Okunan Haberler
-
Diyanet’in Nurcu imamından Erdoğan’a ‘darbe’ tehdidi
-
Mesut Özil'in ilahiyatçıları bölen paylaşımı
-
AİHM ve istinaf kararlarına rağmen tazminata çarptırıldı
-
Şov programı mı, demokrasi meydanı mı?
-
Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Akşener ziyareti
-
Kobani iddianamesinde 'Erdoğan gizli sanık' iddiası
-
Genital bölgede çıkan sivilce öldürüyordu!
-
-4 derecede ucuz elma almak için kuyruk oluşturdular
-
Ailesi istismar zanlısı erkeği davul zurna ile karşıladı
-
3 yıl önce 5 milyon lira harcanmıştı
Video Haberler
-
Boğaziçililer sosyal medyadan koro halinde seslendi
-
Erdoğan konuşturmadı: Sen mikrofonu vekilimize ver
-
Erdoğan'a 'Takoz' yanıtı: Eğer bir takoz varsa...
-
İstanbul’da kar yağışı başladı
-
Şaşırtan baskın: Dışarıdan çiğköfteci içi berber
-
CHP'li ismi şoke eden skandal görüntüler
-
İmamoğlu, Nazım Hikmet'in eserini okudu
-
İstanbul'da rezaletin görüntüleri! O anlar kamerada
-
Himalaya dağlarındaki çığ felaketi kamerada
-
Boğaziçili öğrencileri karanlık da durduramadı
En Çok Okunan Haberler
-
Diyanet’in Nurcu imamından Erdoğan’a ‘darbe’ tehdidi
-
Mesut Özil'in ilahiyatçıları bölen paylaşımı
-
AİHM ve istinaf kararlarına rağmen tazminata çarptırıldı
-
Şov programı mı, demokrasi meydanı mı?
-
Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Akşener ziyareti
-
Kobani iddianamesinde 'Erdoğan gizli sanık' iddiası
-
Genital bölgede çıkan sivilce öldürüyordu!
-
-4 derecede ucuz elma almak için kuyruk oluşturdular
-
Ailesi istismar zanlısı erkeği davul zurna ile karşıladı
-
3 yıl önce 5 milyon lira harcanmıştı