Hatay'da çatışma: 1 şehit

İskenderun'un Amanos Dağı eteklerindeki Denizciler beldesinde Kazım Şengül Polis Karakolu'na canlı bomba girişiminde bulunan 3 kişilik PKK grubu ile polisler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis şehit oldu, 2 polis ile 1 sivil memur da yaralandı. Üç kişilik PKK grubundan canlı bomba ise vurularak öldürüldü.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 14:47
Abone Ol google-news

Görgü tanıklarına göre, 06 plakalı gri bir kamyonetle, Atatürk Caddesi üzerindeki daha önce konut olarak kullanılan Kazım Şengül Polis Karakolu'nun önüne gelen PKK grubundan iki kişi araçtan indi ve karakola baskın düzenlemek istedi. Polisin silahlı grubu fark etmesi üzerine ateş edip, bir PKK'liyi vurduğu ve çatışma çıktığı öğrenildi.

Araçtan inen öteki teröristin ise karakol içerisine girip, uzun namlulu silahla taradığı ve ardından tekrar geldikleri araçla kaçtığı belirtildi. Çatışmada polis memuru Kadir Alcıoğlu şehit oldu, aynı çatışmada Ali Zeytin ve Hasan Yılmaz ile sivil memur Halil Kaya da yaralandı. Yaralanan polislerden birinin ayağından, diğerinin ise kolundan vurulduğu, sivil memurun ise durumunun ağır olduğu belirtildi.

Belinde sarılı bomba bulunan PKK'linin, karakoldaki polislerin fark etmesi üzerine araçtan inerken vurulduğu ve karakola giremediği, üzerindeki bombayı da patlatamadığı öğrenildi. Çatışmanın bir dakika sürdüğü ve çatışma sırasında 80 dolayında merminin karşılıklı sıkıldığı ifade ediliyor.

Saldırı anında polisin yardım isteyemediği ve saldırıdan yaklaşık 10 dakika sonra olayı iletebildiği de edinilen bilgiler arasında. Polis, saldırının bulunduğu bölgedeyi 50 metrelik çember sonrası, iki saat sonra 300 metreye çıkarttı.

Yaralılar İskenderun Devlet Hastanesi'de tedavi altına alındı.

Olay yerine gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun-Adana karayolu üzerinde bulunan Şehit Kazım Şengül Polis Karakolu'na düzenlenen saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğunu, 3 polis memurunun yaralandığını 1 teröristin ise ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Lekesiz, "Terör saldırısı üzerinde duruyoruz. Olayda 1 şehit, 3 yaralı polis var. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi” dedi. İskenderun Kaymakam Ali İhsan Su, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen de olay yerine gidip, saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Karakol saldırı tehdidi almış

Denizciler beldesinde yaşayan yurttaşlar, saldırının düzenlediği Kazım Şengül Polis Karakolu'nun saldırı tehdidi aldığını ve bir yılı aşkın, karakolun bulunduğu bölgede akşam saat 20.00'dan itibaren caddenin gidiş-geliş yönüyle sabaha kadar trafiğe kapatıldığını söyledi.

Araç köy yolunda terkedilmiş

Olay sonrası kaçan teröristlerin kullandığı araç, Kavaklıoluk Köyü yolunda terk edilmiş olarak bulundu. Polis ve askeri birlikte ile özel harekat timleri Amanos Dağı ile saldırganların kaçış yönünde, Dörtyol bölgesine kadar operasyon başlattı.

Tatbikat alanındaki beldeye saldırı

Denizcilerde karakola yapılan saldırı, Yıldırım 2011-Seferberlik Askeri Tatbikatı'nın yapıldığı İskenderun 39. Tuğay komutanlığı Şehit Ahmet Tor Kışlası'na 700 metrelik mesafede bulunuyor.

PKK, üç yıl önce de yine Denizciler beldesinde Adana-İskenderun otoyolunun gişelerinde bekleyen trafik polislerine, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunup, iki polisi şehit etmiş ve gasp ettikleri araçla kaçmıştı. Geçen yıl da İskenderun-denizciler arasındaki İskenderun Deniz Üs Komutanlığı İkmal Destek Birliği'ne saldırı düzenlemiş, 7 askeri şehit etmiş ve 6 askeri de yaralamıştı.

Amanos Dağı'nda 35-40 kişilik bir grubun bulunduğu ve bunların en az üç kişilik gruplar halinde dolaştığı biliniyor. PKK'nin Amanos grubundan birinin de İskenderunlu olduğu belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon