Hava destekli uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır Lice, Hani ile Kocaköy İlçesi arasındaki ormanlık alanda bulunan 6 köyde, MİT desteğiyle Diyarbakır ve Mardin'den yaklaşık 800 asker ile havadan helikopterlerin katıldığı, kapsamlı uyuşturucu operasyonu başlatıldı.

Yayınlanma: 20.06.2013 - 20:21
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği, Jandarma Bölge Komutanlığı'nca Lice, Hani ile Kocaköy İlçesi arasında kalan 6 köyde bu sabah kapsamlı uyuşturucu operasyonu başlatıldığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yoğunluklu olarak Lice ilçesi güneyi ve Kocaköy ile Hani İlçesi arasında kalan bölgede bulunan 6 köy civarındaki arazideki ormanlık alanların içinde bulunan vadilerde, suç gruplarının denetiminde esrar üretimi yapılan alanlara yönelik operasyon başlamıştır. Operasyon öncesi Diyarbakır İl Jandarma İstihbarat ve Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nin çalışmaları sonucu yasa dışı ekim yapılan alanlar teknik imkanlar kullanılarak belirlenmiştir. İstihbari çalışmaya MİT Bölge Başkanlığınca da destek sağlanmıştır. Elde edilen tüm istihbari bilgiler Jandarma Bölge Komutanlığınca değerlendirilerek tespit edilen alanlarda esrar üretmek maksadıyla örgütlü olarak ekilen alanlara yönelik olarak hava destekli operasyon planlanmıştır."

Operasyona Diyarbakır ve Mardin'den askeri birliklerin katıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Operasyona Diyarbakır Jandarma Özel Harekât Taburu, Silvan Jandarma Komando Alayı, Mardin Jandarma Özel Harekat Bölüğü, geçici köy korucuları operasyon timleri olmak üzere toplam 40 tim kuvvet katılmaktadır. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı'nca taarruz helikopter kolu, 2 adet Sikorsky tipi helikopter ile havadan, 13 Kirpi ve 20 Kobra tipi zırhlı araçlar ile karadan destek sağlanmaktadır. Güvenlik operasyonu çemberinde, İl Jandarma Komutanlığı narkotik timleri, istihbarat personeli ile Lice, Hani ve Kocaköy ilçe jandarma komutanlıkları adli jandarma ekipleri görev almaktadır. Operasyon ile ilgili tüm soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Narko- Terör Dosyası' kapsamında talimatları doğrultusunda yürütülmektedir. Operasyonda gerek güvenlik tedbirlerinde, gerekse narkotik madde mücadelesinde olmak üzere toplam 800 personel görev almaktadır."

Hint kenevirleri tarlalarda yakılıyor

Diyarbakır'ın, Lice, Hani ile Kocaköy İlçesi arasındaki ormanlık alanda bulunan 6 köyde bu sabah hava destekli başlatılan büyük uyuşturucu operasyonu devam ediyor. Narkotik dedektör köpekler, helikopterin de destek verdiği operasyonda askerler uyuşturucu ekili alanları kontrol ediyor. Tarlalardan sökülen hint kenevirleri bir yerde toplanıp ateşe verilerek yakılıyor.

DHA'nın haberine göre askerler araçların giremediği dağlık alanları sıkı güvenlik önlemleri altında yaya olarak gidiyor. Operasyonun sürdüğü bölgede yine zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı. (Fotoğraf: AA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler