Hava sıcaklıkları artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan hava tahminlerine göre, yağışlar Batı ve Orta Karadeniz'de etkili biçimde sürecek. Hava sıcaklığı ise İç ve Batı bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak.

Yayınlanma: 22.09.2009 - 06:10
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu,Sinop, Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise İç ve Batı bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışlar, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sinop, Samsun, Ordu), Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan v.s.) ilgililer ve yurttaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul,Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu : Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Ankara'nın kuzey ilçeleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas ile öğle saatlerinde Ankara ve Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kıyı kesimlerinde (Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop) kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu) ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar doğusu (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler