"Hayvan Deney Merkezi" protesto edilecek

İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, "Hayvan Deney Merkezi" açılacak olmasını hayvanseverler Taksim'de Pazar günü protesto edecek. Bağımsız Hayvan Hakkı savunucuları, merkezin açılması halinde yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 21.08.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, "Hayvan Deney Merkezi" açılacak olması, hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

Hayvan deneylerine karşı çıkan Bağımsız Hayvan Hakkı Savunucuları, yaptıkları yazılı açıklamada, dünyanın bir çok ülkesinde artık, sağlıklı netice vermediği gerekçesiyle terk edilen hayvan deneylerinin, Türkiye'de değer görmeye başladığı iddia edildi.

Bunun son örneğinin İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılacak, "Hayvan Deney Merkezi" olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Fonu vergilerimizle karşılanacak ve hastane bütçesini de gereksiz zarara uğratacak, geri kalmış metodların uygulanacağı bu merkeze karşı olduğumuzu duyurmak için Pazar günü Taksim'de yasal bir protesto düzenleyeceğiz. Hayvan deneylerine ve Hayvan Deney Merkezi'ne Hayır diyeceğiz" görüşlerine yer verildi.

 

Yasal yollara başvurulacak

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Hayvan Deneyleri Merkezi' kurulması halinde, yasal yollara başvurulacağı belirtilen açıklamada, "5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu ve Avrupa Komisyonunun, "Deneysel ve bilimsel amaçla kullanılan hayvanların korunması" na ilişkin alınan komisyon kararına da uygunluk kapsamında, tüm yasal yollara başvurulacaktır" açıklamasında bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler