''Hayvan Kurtarma Konferansı'' düzenlendi

Dünyada ikinci Türkiye'de ise ilk kez düzenlenen ''Hayvan Kurtarma Konferansı'' Şanlıurfa'da yapıldı. Proje kapsamında yarın da İngiltere'den getirilen ''manken at'' kullanılarak, hayvan kurtarma tatbikatı yapılacak.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 15:07
Abone Ol google-news

''Hayvan Kurtarma Konferansı'' Şair Nabi Kültür Merkezi'nde, GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması Hibe Programı (GAPSEL) kapsamında, Şanlıurfa İl Sivil Savunma Müdürlüğü ile GAP Kültür Araştırma ve Kalkınma Derneği (GAPDER) tarafından yürütülen ''Selde Hayvan Zayiatının Azaltılması'' projesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

Konferansta İngiltere'de faaliyet gösteren Hampshire İtfaiyesi hayvan kurtarma uzmanı Jim Green ile Kraliyet At Hastalıkları Kliniği Direktörü Prof. Dr. Josh Slater, katılımcılara slayt eşliğinde hayvan kurtarma tekniklerini anlattı.

Uzmanlar, konferansta kurtulmayı bekleyen hayvanların ürkütülmemesi ve kurtarma için iyi bir ekipmanın olması gerektiğini vurguladı.

GAPDER Proje Koordinatörü Prof. Dr. Gürbüz Aksoy da konuşmasında, böyle bir çalışmanın hayata geçirilmesinin önemine değinerek, ''Hem ilimiz hem de bölge açısından bu çok önemlidir'' dedi.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen konferansın, dünyada ise İngiltere'de Hampshire Belediyesi ile Kraliyet Veteriner Akademisi işbirliğiyle geçen yıl yapıldığı kaydedildi. Proje kapsamında yarın da İngiltere'den getirilen ''manken at'' kullanılarak, hayvan kurtarma tatbikatı yapılacak.

Konferansı sivil savunma görevlileri, belediye itfaiye ekipleri, veterinerler, hayvan severler, bölgede faaliyet gösteren tarım işletmelerinin temsilcileri ile hayvancılıkla ilgilenen bazı vatandaşlar takip etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler