"Hazırız, moralliyiz, önümüz berrak..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Vaslui ile yapacakları maça hazır olduklarını ifade ederek, ''Değerli bir rakip olan Vaslui'yi eleyip Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istiyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 31.07.2012 - 14:46
Abone Ol google-news

Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yarınki maçla ilgili değerlendirmeler yaparak soruları yanıtladı.

İki sezon önce Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılamadıkları dönemi anlatan Kocaman, o dönem elenmeleriyle ilgili bir takım nedenler ileri sürebildiklerini ancak artık hiçbir Fenerbahçe mensubunun, bir gerekçe öne sürecek durumunun olmadığını söyledi. Kocaman şöyle konuştu:
''Geçen sezonu şampiyon bitirdik, direk gitme şansı elde ettik, ama bu kez içeride suni yaratılan nedenlerle gitmemiz engellendi. Hepimizi açıkçası şok eden bir durum vardı. Bunun da altından kalkmasını becerdik. Camiamızla beraber direkt olmasa da Şampiyonlar Ligi'ne tekrar ön elemelerden gitme şansını yakaladık. Young Boys'a elendiğimiz zaman bir takım gerekçeler öne sürülse de bu kez ne takımın ne de herhangi bir Fenerbahçe sorumlu mensubunun bu turla ilgili olarak, oyunun dışında herhangi bir gerekçe sürecek durumu yok. Ve hazırız, iyi transferler yaptık, moralliyiz önümüz berrak, en azından görünüyor. Hem Şampiyonlar Ligi yolu açısından hem Süper Lig açısından görünüyor. Buna göre hesap yapabiliyoruz. Dolayısıyla çok istediğimiz bir tur olacak. Bütün benliğimle ve benliğimizle bu akşamdan itibaren tamamen maça kitlenip maçı yaşamaya başlayacağız. Değerli bir rakip olan Vaslui'yi eleyerek bir adım sonraki Şampiyonlar Ligi kapısına varmak istiyoruz.''

Vaslui'nin oyuncu seçimlerinin Fenerbahçe'ye benzediğini anlatan Kocaman, ''Burada farkı belirleyecek olan ana faktör bizim özellikle her iki maçta kendi adımıza geçen seridekinin aksine daha organize halimiz, yeni transferlerle daha güçlenmiş halimiz. Daha da önemlisi artık çok daha ciddi takım olma halimiz bize bu maçlar öncesi bir adım daha avantaj sağlıyor'' diye konuştu.

''Başkan'ın olması normalleşme etkisi yaratıyor''

Aykut Kocaman, başkan Aziz Yıldırım'ın tekrar yanlarında olmasının kendileri adına normalleşme etkisi oluşturduğunu ifade eti.

Yıldırım'ın takımın yanında olmasının nasıl bir etki oluşturduğu sorusuna verdiği yanıtta Kocaman, ''Çok uzun zamandan beri futbolun dışında konuştuk. Açıkçası ülkemizde çok normal haldeyken de futbol konuşulmuyor. Ama benim ve oyuncularım adına normalleşme dönemi başladı. Başkan uzun dönemdir görev yapan, Fenerbahçe'ye faylalar sağlamış, hayatının merkezine Fenerbahçe'yi koymuş bir insan. Dolayısıyla burada olması, o etkiyi bütün oyunculara veriyor. Başkan varken de yokken de bu takım hep kazanmak isteyen bir takım. Ama olumlu etkiyi hepimizin aldığını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Transferler

Baısn mensuplarının sorusu üzerine transfer sürecinin devam ettiğini bildiren Kocaman, bu sezon en az 52 maçı hedeflediklerini anlatarak, ''Hangi grup olursa olsun bu takımın gruplardan çıkması gerekiyor. Bu uzun yolda, koşuda oyuncu ihtiyacımız doğal ve açık. Bunu tamamlayacağımızı düşünüyorum. Son derece yoğun bir şekilde çalışılıyor'' ifadelerini kullandı.

Kocaman, mevcut kadronun elemeler için yeterli olup olmadığı sorusuna verdiği cevapta ise, ''Beraber olduğum insanlara her zaman her şartta güvendim. Bu bölümde bir eksik yok. Geçen dönem gerçekten bir takım gerekçeler vardı kabul edilebilir veya edilemez ama bugün böyle bir gerekçe olmadığını net bir şekilde söyledim. Yeni oyuncular gelirse tam kadro takviyeli hale gelecek. En azından şu an itibarıyla tam kadro olduğumuzu ve mazeretsiz halde olduğumuzu çok net söyleyebilirim'' şeklinde konuştu.

''Elenmeyi düşünmüyoruz, aklımıza bile getirmiyoruz''

Basın toplantısını takip eden bir Rumen gazetecinin yönelttiği ''Fenerbahçe bu turu geçemezse dram olur mu? Vaslui'de kimden çekiniyorsunuz'' sorularına Kocaman, ''Futbol dramlar oyunu değildir. Dram olmayacak. Tek oyuncu değil Vaslui takımı bizim için rakip'' yanıtını verdi.

Ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını anlatan Kocaman, şöyle konuştu:
''Mutlaka Vaslui de çok istiyor. Onlar için de bizim için de ne Real Madrid, ne Barcelona için... Başarmaya çalışırsınız, başaramazsanız dram olmaz. Dram haline getirmek örseler. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Düşünmüyoruz elenmeyi, aklımıza bile getirmiyoruz. Ancak hayatın içinde böyle şeyler olursa da bunu dramatik hale getirmenin anlamı yok. Geçen sezon 58 gol atmış takımın hemen hemen yarısına yakın golünü atmış bir oyuncu takımda olmayacak. Bu Vaslui açısından bakıldığında dezavantaj görünebilir. Son iki maçını dikkatli bir şekilde mercek altına aldık. Takım oyunu oynamaya çalışan istekli hızlı oyunculardan kurulu bir takım olarak görünüyor. Tek oyuncu değil Vaslui takımı bizim için rakip.''


5 maçlık cezanın kaldırılma beklentisi

Kocaman, Süper Lig'deki 5 maçlık cezalarının kaldırılmasıyla ilgili beklentisi olup olmadığı sorusuna, ''Var tabi ki. 6 maç ağır bir cezaydı. 5'e inmesi de normal durum değil. Ağır ve biraz da haksız bir ceza gibi görünüyor'' cevabını verdi.

Hazırlık maçlarında ortaya konulan performansların skora yansımadığının ifade edilmesi üzerine, bu konuda bir endişesi bulunmadığını aktaran Kocaman, takımının geçen sezon ki performansının biraz daha üzerine koyacak gibi göründüğünü belirterek, ''34 maçlık sezonu en az 70'in üzerinde 75'in üzerinde gol atacak bir takım görünüyor. Hiçbir endişem yok. Bunun geçici bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamamış olmanın bu sene takımı daha hırslı ve motive edip etmediği sorusuna Kocaman şöyle yanıt verdi:
''Böyle anormal şekilde gözlerimizi bürüyecek kadar bir hırs değil. Daha azimliliğe doğru gittiğimizi söyleyebiliriz ama bize kaybettirdikleri daha fazla. Şahsım adına da bunu söyleyebilirim. Ben futbolcuyken de şampiyon oldum şampiyonlar Ligi'nde oynayamadan gittim. Geçen sezon da şampiyonluğu yakaladık, direk olarak gidecektik yine olmadı. Dolayısıyla çok önemli bir tecrübe. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni yaşamak hem bana hem takıma büyük şeyler katacaktı. Şimdi bir yıl geriden başlayacağız buna. Elemelerden, rakiplerimizi eşeleye eşeleye gideceğiz. ''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler