HDP'den oy kullanacak tüm seçmenlere çağrı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, sandık güvenliğiyle ilgili ciddi endişelerinin olduğunu söyleyerek, "Bu konuda bütün yurttaşlarımızı, seçmenleri sandık güvenliği konusunda demokratik bir görev üstlenmeye de davet ediyoruz" dedi.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 15:34
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, 1 Kasım’da yapılacak seçimler için, "Biz bu konuda kendi sistemimizi geliştirmiş durumdayız. Bir sandık takip sistemi kurduk. Türkiye’nin bütün bölgelerinde yangın sandık kurulu üyelerimizden, müşahitlerimizden ıslak imzalı sonuçlarımızı alacağız. Esasen bunu takip edeceğiz" dedi.

Altınörs, "Bunun yanı sıra Cihan Haber Ajansın’dan sonuçları alacağız. AA’yı da takip edeceğiz. YSK’nın vermiş olduğu anlık bilgiler olacak. Bütün bu verileri kıyaslayarak, herhangi bir usulsüzlük varsa ya da resmi kayıtlardan yansıtılan herhangi bir yanlış bilgi varsa bunları da takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SEÇMENLERİ SANDIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DEMOKRATİK BİR GÖREV ÜSTLENMEYE DAVET EDİYORUZ”

Sandık güvenliği konusunda endişelerinin olduğunu ifade eden Altınörs, ”Sandık güvenliği ile ilgili çok ciddi endişelerimiz var. Özellikle bölgede sandıkların taşınmış olması. YSK kararına rağmen taşınmış olması, ciddi bir sorun alanıdır. Yani iktidarın, özellikle sarayın bu dönemde söylemleri gerçekten sandığı önemsizleştiren, sandık sonuçlarını önemsizleştiren bir şekilde saraydaki iktidar düzeneğini sarsabilecek sandık sonuçlarını itibarsızlaştırmaya dönük çok önemli endişeler yarattı toplumda. Bu konuda bütün yurttaşlarımızı, seçmenleri sandık güvenliği konusunda demokratik bir görev üstlenmeye de davet ediyoruz. Herkes oy vermeye gitsin, mutlaka oyunu kullansın.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler