'Hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz'

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''(Devlet yanlış yapmaz) demedik. (Demokratik devlet geçmişiyle hesaplaşabilen devlettir) dedik. Ancak kardeşliğimize, birliğimize bu vatandaki müşterekliğimize terör ve şiddet silahını kullananlara karşı hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 20:12
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKP'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü dolayısıyla Kepez Kent Ormanında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya milletvekilleri ve partililer katıldı. Dua okunmasının ardından konuşan Babacan, Ramazan ayının ülkeye bereket getirmesini diledi. AKP'nin 10 yıl önce ''yüzleri ak, yürekleri sıcak'' insanlar tarafından, ''Her şey Türkiye için'' diyerek kurulduğunu anlatan Ali Babacan, kuruluşta görev alanların samimiyet, azim ve kararlılığı karşısında ''karanlıkların yırtıldığını, perdelerin kenara savrulduğunu'' söyledi.

Babacan, AKP'nin kısa sürede her yerde örgütlendiğini belirterek, ''Bir cemre gibi bu ülkenin çorak bırakılmış, hor görülmüş, unutulmuş insanlarının engin gönlünde açtı partimiz. Halkımız dalga dalga AK Partiye kucak açtı. Engellemeler, yasaklamalar, 'Muhtar bile olamaz' beyanları, kapatma davaları, hep halkın güçlü iradesine geldi çattı. Halkımız kararını vermişti ve kader de hükmünü icra etti'' dedi. Partinin kuruluşundan 14 ay sonra iktidar olduğunu hatırlatan Babacan, halkın yolsuzluk, yoksulluk ve karanlığına ''Dur'' , demokrasi, refah, saygınlık ve aydınlığa ''Geç'' dediğini anlattı.

''On yıldır milletin emanetine sırt çevirmedik'' diyen Babacan, AKP'nin de hep ''milletin partisi'' olarak anıldığını belirterek şöyle konuştu: ''Sırtımızda siyasetin ateşten gömleği vardı, biz 'Her şey Türkiye için' dedik. Bu bayrağı, bu milleti üstün tuttuk. Her engele, sıkıntıya göğüs gererek bir an olsun durmadık. 'Durmak yok yola devam' dedik ve yolumuza devam ettik. Ne olursa olsun, kim hangi engeli koyarsa koysun biz milletin emanetini asla yere düşürmedik.''

Babacan, AKP'nin Türkiye'yi aydınlığa, zenginliğe açtığını, halkın da kendine hizmet edenleri sevdiğini ifade etti. ''Millet AK Parti aynasında kendisini gördü'' diyen Babacan, ''Millet kendisiyle, kendi değerleriyle mücadele edenleri her zaman olduğu gibi elinin tersiyle kenara itti. Millet kendisiyle gülen, kendisiyle ağlayan, kendi derdini dert edinen AK Parti'ye güvendi. AK Parti de milletine güvendi'' diye konuştu.
 

'Siyaseti layık olduğu itibara kavuşturdu'

Başbakan Yardımcısı Babacan, 10 yıl önce siyaset ve siyasetçinin kötü bir imaj sergilediğini, AKP'nin siyaseti de layık olduğu itibara kavuşturduğunu söyledi. Meclis'in güçlendiğini, milletin önünü açan düzenlemeler yapıldığını anlatan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kendinden olanları kendine hizmet edenleri millet sevdi, millet kucakladı. Koltuğa değil, hizmete sevdalı insanlara milletimiz her şartta, sevgisini, desteğini gösterdi. 2002, 2004, 2007, 2009, 2011 seçimlerin açık ara galibi hep AK Parti oldu. Bu arada iki önemli referandum yapıldı. Her iki referandumda halkımız nitelikli bir çoğunlukla AK Parti'nin tezlerine 'Evet' dedi. Başbakanımızın en başta söylediği gibi Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi değil artık. AK Parti Türkiye'nin çehresini değiştirdi. Yıllarca heba edilen kaynaklar gerçek sahibi olan halka yönlendirildi. Biz bu 10 yılda ne aldatan olduk, ne de aldanan. Yapamayacağımız hiçbir şeyi vadetmedik. Ama bir şeye söz verdiysek onu da yaptık. 10 yıldır milletin her derdine çareler geliştirmek için çalışıyoruz. Çünkü biz yola çıkarken, çaresizlerin çaresi olacağımıza söz vermiştik. Kimsesizlerin kimi olacağımıza söz vermiştik. Bu 10 yılda AK Parti yol, köprü oldu, okul oldu, hastane oldu, yoksula iş, işçiye güvence, hastaya şifa oldu. AK Parti ekonomiye güç, dış politikaya itibar getirdi. AK Parti her yerde, bayrağımızı en yüksek noktaya taşıdı. Aktif ve etkin dış politikamızla birlikte güven ve istikrara dayalı ekonomik büyümemiz, Türkiye'yi dünyanın yükselen yıldızlarından birisi haline getirdi. Bu 10 yılda demokrasinin gücünü artırdık. Milletin attığı her oyun onurunu haysiyetini koruduk.''
 

'Yolumuz milletin derdine sırt çevirmek değildir'

Babacan, yapılanlarla da yetinmediklerini, sağlıkta, sosyal güvenlikte önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. En güzel ve kaliteli hizmeti millete sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Ali Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bizim yolumuz halkımızla çatışma, milletin ve onun iradesini aşağılama, milletin derdine sırt çevirmek değildir. Bizim yolumuz, saygıyla her sorunu müzakere edebilmenin, demokrasi içinde her sese kulak vermenin yoludur. Bizim siyasetimiz, milleti bölme, ülkeyi batırma değil, milleti birleştirme, ülkemizi dünya gücü yapma siyasetidir. Ana dili, etnik kökeni, coğrafi bölgesi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. Sen ben değil, biz demeyi tercih ettik. Anayasal vatandaşlığı en üst ortak paydamız kabul ettik. Asimilasyon politikalarını elimizin tersiyle ittik. 'Devlet yanlış yapmaz' demedik. 'Demokratik devlet geçmişiyle hesaplaşabilen devlettir' dedik. Ancak kardeşliğimize birliğimize bu vatandaki müşterekliğimize terör ve şiddet silahını kullananlara karşı hep dik durduk, durmaya da devam edeceğiz.''

Vatan uğruna şehit düşenleri, hayatta kalan yakınlarını ''aziz emanetler'' olarak kabul ettiklerini, ''Çokluk içinde birlik'' demeye devam ettiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, ''Çocuklarımızın kanı üzerinden, gözyaşı ve evlat acısı üzerinden bu ülkede birilerinin siyaset yapmasına ve mevzii korumasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Biz demokrasinin partisiyiz. Onun için ileri demokrasiyi hayal olmaktan çıkarıyoruz'' dedi. Ali Babacan, milletin oyuyla seçilen Meclis'in her şeyden üstün olduğunu, AKP'nin hukukun ve diyaloğun partisi olduğunu dile getirdi. Haktan, hukuktan uzak her uygulamayı tasfiye ettiklerini anlatan Babacan, laf değil, hizmet üretenr, bu hizmetleri en geniş çerçevede halka mal eden bir parti olduğunu söyledi.
 

'Güven ve istikrar sembolü'

Başbakan Yardımcısı Babacan, AKP sayesinde Türkiye'nin maddi ve manevi olarak daha da büyüdüğünü, son 10 yılda daha da kuvvetlendiğini kaydetti. Türkiye'nin resminin daha da parladığını belirten Babacan, söyle konuştu: ''AK Parti dış politikada saygınlığın, ekonomide güveninin ve istikrarın sembolü oldu. Her yerde ezilenin, susturulanın sesi olduk. İnsanlık bayrağını gittiğimiz her yerde, dünyanın her köşesinde dalgalandırdık. AK PArti sadece içte değil, dünyanın pek çok ülkesinde umut oldu çaresize. AK Parti 10 yıldır memlekete aydınlık, esenlik getirdi. Millet için hizmet seferberliğimize devam ediyoruz. Millet ile elele, milletimize güvenerek aydınlık geleceğimizi adım adım kuruyoruz. Aşkla, muhabbetle, azimle milletimizin emrinde çalışıyoruz. 2023'te Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında büyük Türkiye için büyük hedeflerimiz var. Zengin millet, güçlü toplum, ileri demokrasi, lider ülke. Bunlar hayal değil, çünkü AK Parti var, hizmet var, millet var. Çünkü AK Parti herhangi bir parti değil. AK Parti kurulduğu ilk günden bu yana, işe geldiği ilk günden bu yana sadece ve sadece millet için çalışan bir parti. Bizim farkımız bu. Biz milletin partisiyiz. Biz birliğin adresiyiz. Onuncu yılımız milletimize, ülkemize, hepimize kutlu olsun. Cenab-ı Allah milletimizle hayır, güzellik, sevinç içinde daha nice on yıllara kavuşmayı nasip etsin, elele gönül gönüle.''

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı Mustafa Köse, ilçe başkanları ve belediye başkanları daha sonra hep birlikte 10. yıl pastasını kesti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler