'Her Alman, Erdoğan gibi diktatörlere karşı çıkmalı'

Berlin'deki Türk Büyükelçiliği'nin duvarında düzenledikleri projeksiyon gösterisiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hitler'e benzeten Pixel Helper aktivistleri, 19 Mayıs gecesi yine Erdoğan'ı hedef aldı.

Yayınlanma: 20.05.2016 - 21:28
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: Pixel Helper)

Aktivistler, bu kez Erdoğan'ın portresinin yanına AKP logosuyla kolajlanan Üçüncü Reich armasını yerleştirdi ve "(Adolf Hitler'in Almanya'nın başına geçişine kadar Almanya Parlamentosu'nun toplandığı yer) Reichstag, iktidarı Erdoğan'ın ellerine teslim ediyor" ifadesini yazdı.

Pixel Helper'in lideri Oliver Bienkowski, düzenledikleri son eylemde Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılması nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekmek istediklerini belirtti.

'MERKEL'E MESAJ GÖNDERDİK'

"Erdoğan, Türkiye'yi başkanlık sistemli bir diktatörlüğe dönüştürmek istiyor. (Almanya Başbakanı Angela) Merkel, Türkiye'yi ziyaret etmeden önce inisiyatifi ele geçirmek ve başbakana çeşitli hicivler yöneltmek istedik" diyen Bienkowski, görselde yer alan ifadeyle Erdoğan'ın Türkiye'de diktatörlük rejimi istediğini vurguladıklarını kaydetti.

'BUGÜN YAŞANANLAR, 1933'TE MEYDANA GELENLERLE PARALEL'

"Almanya'da doğan herkesin, bu tür diktatörlerin ve diktatör sistemlerin ortaya çıkmasını engellemek için çaba göstermek zorunda olduğunu düşünüyorum" diye devam eden Bienkowski, "Herkes, bugün (Türkiye'de) olanlar ile 1933 yılında (Almanya'da) çıkarılan, özel yetkiler verilmesini öngören kanun arasındaki paralellikleri görebilir. Bu benzerliği reddeden herkesin gözlerini açması gerekir" yorumunu yaptı.

'MESAJIMIZ ERDOĞAN'A ULAŞTI'

Bienkowski, eylemlerinde kullandıkları görsellerin tüm Avrupa ve dünyada paylaşıldığını belirterek, "Amacımıza ulaştık. Mesajımızın Erdoğan'a ulaştığından eminiz" diye belirtti.

(Kaynak: Sputnik)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler