Her keseye uygun tatil

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye'de her keseye uygun tatil olanaklarının bulunduğunu söyledi. Barut, ''Antalya'dan Ege'ye, Kapadokya'dan İstanbul'a kadar çok çeşitli konaklama üniteleri bulunmakta. İsteyen 50 TL'ye otellerde, 20 bin Avro'ya da çok özel villalarda tatil yapılabilir." dedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 07:48
Abone Ol google-news

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut,  Türkiye'nin çok zengin turizm alanlarının olduğuna dikkati çekti. Ahmet Barut, ''Tüm Türkiye'de her keseye ve her zevke uygun tatil seçenekleri var. Türkiye'de turizmin bu kadar yükselmesinin nedeni de bu. Turist gruplarının ilgi alnına ve zevklerine uygun oteller bulunuyor. Çok ucuz paket turla gelen veya özel uçakla gelen müşteri de var'' dedi.

Turistlerin ucuz fiyatla konaklayabildiği gibi yüksek fiyatla konaklayabileceği lüks tesislerin de bulunduğuna işaret eden Barut, şunları söyledi:
''Antalya'dan Ege'ye, Kapadokya'dan İstanbul'a kadar çok çeşitli konaklama üniteleri bulunmakta. Turist ister golf oynuyor, isterse bir kaç bin dolara yat kiralayıp açık denizde dolaşabiliyor. Her şey mevcut. Bu bizim zenginliğimiz. Türkiye'yi Dubai'den farklı kılan bunlar. Bunlar bize has olarak müthiş bir zenginlik. Bundan dolayı kendimizi krizde de rahat hissediyoruz. 50 TL'ye otellerde, 20 bin Avro'ya da çok özel villalarda tatil yapılabilir. Gelen her turist zengin değil. Ancak gelen turist dünya standartlarına yakın bir seviyededir. Mutlaka çok turist getirmek ve çok para kazanmak isteriz. Bu kaliteli ürünü daha iyi fiyata satmak arzumuz. Toplam kaliteyi arttırırsak otellerimizin, turlarımızın fiyatları artar.''
 

Ürün yelpazesi geniş

ETS Tur Yurt İçi Müdürü Suat Özbek ise Türkiye'de tatil için çok geniş ürün yelpazesinin bulunduğunu vurguladı. Suat Özbek, şöyle konuştu:
''Tatilciler için çok geniş ürün yelpazesi var. Özellikle Antalya'da alternatif çok fazla. Türkiye'nin tüm bölgelerde her fiyata ürün var. Haziran ayında 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 1. sınıf tatil köylerinde 50 TL'ye de 350 TL'ye de tatil olanakları mevcut. Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar 100 TL ile 450 TL arasında olacak. Tatilcilerin tatile çıkmasında birinci etken fiyat, ikinci etken ise iklim. Sıcağı sevenler genellikle Antalya'ya giderken, fazla sıcak istemeyenler Ege'yi tercih ediyorlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon