"'Her şeyi ben bilirim' diyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitimde yasalaşan 4+4+4 düzenlemesine ilişkin yurttaşın sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 01.04.2012 - 19:39
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Bilecik ve Eskişehir'de düzenlenen törenlerin ardından Ankara'ya dönerken Eskişehir'in Sivrihisar ilçesini ziyaret etti.

Çay bahçesinde yurttaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin zamanında halkla çok buluşamadığını, projeler üretemediğini söyledi.

Şimdi Türkiye'de proje üreten tek parti olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Aile sigortasından tutun tarıma, askerliğe kadar, ne yapacağımızı anlattık. Emekliliğe intibak derken önce 'bunlar uygulanamaz' denildi. Şimdi 5 projemizi aldılar ve uyguladılar. Başbakan 'okullarda süt dağıtacağız' diyor. Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi onu 2005'ten beri yapıyor. Şimdi söz sizindir, milletindir. Siz nasıl karar verirseniz memleket öyle yönetilir. Dışardan adam getirtip, oy kullandırmadık. Bu oyların AKP tarafından alınmasında bizim de kabahatimiz var. Ama bunları kapatacağız. Halka daha fazla giderek, daha fazla oturup, konuşup, derdini dinleyerek, onların değerlerine saygı göstererek onlarla yolumuza devam edeceğiz. Bir dönem çok fazla halkla iç içe değildik. Ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Bizi şikayet eden vatandaşlar da var. Beni eleştiriyor demek ki benim bir kusurum var. Vatandaş haklı, benim görmediğim kusuru o görüyor. Bazen beni arıyor 'başkan saçın uzamış tıraş ol' diyor.''


''Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var''

Bir yurttaşın ''Siz Başbakan ile görüşseniz, belki o bizim buradaki sıkıntılarımızı bilmiyordur. Bize çözüm bulacak bir görüşme yapsanız'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Başbakanın annesi vefat ettiğinde başsağlığı için evine gittim. Kendisi ameliyat oldu, AKP Genel Merkezi'nde ziyaret ettim. Bu 4 4 4 konuşulurken 'Sayın Başbakan, bak konu çok önemli bir konudur, oturup konuşalım' dedim. 'Vay efendim ben seninle mi konuşacağım' diyor. Ben ne diyeyim şimdi? 'Her şeyi ben bilirim' diyor. Bu kanun hükümet programında, kalkınma planında, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı'nda yok. Hiçbir üniversitenin, öğretmen kuruluşunun haberi yok. 5 milletvekili götürdü, kanun teklifini verdi ve hiçbiri eğitimci değil. Bu paketin içinde 20 milyar dolarlık ihale var. 2030 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün ihaleleri İhale Kanunu'nun dışına çıkarıldı. 'Kuran dersini seçmeli getirdik' diyorlar. Efendim, bunu kanuna yazmaya gerek yok. Milli Eğitim Komisyonu isterse zaten bunu koyar. Mesela Arapça dersi getirdiler, bunun için kanun mu çıkardılar? Milli Eğitim Bakanlığı 'ilköğretime Arapça dersi koyacağım' dedi, koydu. Hangi baba isterse çocuğunu göndersin.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler