"Hiçbir şey yapmazsak durgunluk yıllarca sürebilir"

ABD'de başkanlık görevini 20 Ocak'ta devralacak olan Barack Obama, hiçbir şeyin yapılmaması durumunda durgunluğun (resesyonun) yıllarca sürebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 12:05
Abone Ol google-news

ABD'nin yeni başkanı Barack Obama, ekonomi için yeni bir rota ve düzenleyici mali sistemin dayanıklı hale getirilmesi vaadinde bulundu. Obama, ''Şu an izlediğimiz yolun değiştirilmesi için geç olduğunu düşünmüyorum fakat bir an önce etkili önlemler almazsak, geç olabilir'' dedi.

Hiçbir şey yapılmaması durumunda, durgunluğun yıllarca sürebileceği uyarısında bulunan Obama, işsizlik oranının da iki haneli rakamlara ulaşabileceğini ifade etti.

Obama ve danışmanları, bir süredir 775 milyar dolarlık bir ekonomik teşvik paketi üzerinde çalışıyorlar. Paket, vergi indirimleri, yeni konutlar, köprüler ve okulların yapılmasını öngörürken, bir yandan da yenilenebilir enerji projeleri, para sıkıntısı çeken bölge yöneticilerine yardımlar ve işsizlik maaşlarının artırılmasını içeriyor.

Barack Obama, paketin maliyetinin yüksek olduğunu, ancak ekonomiyi içinde bulunduğu zayıf tüketici harcamaları, iş kayıpları ve daha da sıkılaşan kredi piyasaları döngüsünden kurtarmak için gerekli olduğunu belirtti.

Obama, mali pakete ek olarak, mali sisteme güveni artırmak ve kilitlenen kredi piyasalarını yeniden çalışır hale getirmek için ek önlemler gerektiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon