Hırsız, girdiği evde yaşlı çifti dövdü

Kırıkkale'de bir hırsız, girdiği evde bulunan yaşlı çifti döverek, paralarını alıp kaçtı.

Yayınlanma: 01.04.2012 - 10:12
Abone Ol google-news

Yeni Mahalle'de oturan Hidayet (85) ve Firdevs Avşar (75) çifti, gece saatlerinde yatmaya hazırlandıkları sırada maskeli bir hırsız kapıyı kırarak eve girdi. Yaşlı çifti darp eden ve evdeki 2 bin lira ile 500 Avro'yu alan hırsız, daha sonra çifti ellerinden ve bacaklarından sandalyeye bağladıktan sonra kaçtı.

Olayın ardından kendi uğraşlarıyla ipleri çözen çift, durumu polise bildirdi. Yaşlı çift, daha sonra kaldırıldıkları Kırıkkale Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Hastanede tedavileri süren Avşar çifti, kendilerini ziyaret eden muhabire olayı anlattı. Firdevs Avşar, ''Gece saat 12.00'ye geliyordu. Namazımı kıldım ve ışığı kapatıp, gece lambasını yaktım. Ben ışığı kapatır kapatmaz, maskeli bir kişi kapıyı kırıp içeri girdi. Ben 'ne oluyor' diye bakmak için odadan çıktım ve girişte karşılaştık. Görür görmez bana vurmaya başladı'' dedi.

Sesleri duyan eşinin de yanlarına gelmesi üzerine hırsızın eşine de saldırdığını anlatan Avşar, olay anını şöyle anlattı:

''Bizi dövmeye devam edince, hırsıza 'ne istersen al da git' dedik. Hırsız, para istediğini söyledi. Eşim maaşını yeni almıştı, biraz da birikimimiz vardı, onu verdik. Parayı verince daha fazlasını istedi. 'Vermezsen keserim seni' dedi ve bize vurmaya devam etti. Ben de kurtulmak için 500 avromuz daha vardı onu da verdim ama o durmadı. Bana ve eşime vurmaya devam etti ve para istedi. Ben yalvardım, olmadığını söyledim inanmadı. Evi aramaya başladı. Bir şey bulamayınca bizi sandalyeye oturttu ve elimizi, kolumuzu, ayaklarımızı ve ağzımızı bağlayarak kaçtı. Bulunduğumuz durumdan kurtulmak için uğraştık. Ben ellerimi çözmeyi başardım. Eşimi de çözdüm ve polisten yardım istedik.''
Polisin, olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler