Hırvatistan'da futbolda şike iddiaları

Hırvatistan'ın Split şehrinde, RNK Split Kulübü'nün sportif direktörü ve Hajduk Split'in eski oyuncusu Nenad Praliya, şike şüphesiyle gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.01.2012 - 13:34
Abone Ol google-news

Hırvatistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandra Ljuba, ülkenin resmi haber ajansı Hina'ya yaptığı açıklamada, Yolsuzlukla Mücadele Kurumu'nun talebi üzerine polis ekiplerinin Nenad Praliya'yı gözaltına aldığını kaydetti. Ljuba, polisin Praliya'yla ilgili iddiaları araştırdığını belirtti. Hajduk Split takımında 1994-1997 yılları arasında forma giyen Nenad Praliya, halen RNK Split'te sportif direktör olarak görev yapıyor.

Öte yandan, bir süre önce de Hırvatistan'da, futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada, eski Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Jelyko Siric, eski Hakemler Denetim Komisyonu Başkanı Stjepan Djedovic ve Hırvatistan Süper Ligi Derneği Sekreteri Neven Şpraytser gözaltına alınmıştı.

Mahkeme, bu kişilere 30 gün ek gözaltı süresi vermişti. Hırvatistan mahkemesi, ayrıca 1. Futbol Ligi'nde 2009 yılında 8 maçın sonucunu etkilemeye yönelik şike yapmaktan yargılanan, aralarında futbolcu ve yöneticilerin de bulunduğu 15 kişiye, geçen ay çeşitli hapis cezaları vermişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler