Hollanda Prensi yaşam savaşı veriyor

Avusturya'nın Lech am Arlberg bölgesinde kayak yaptığı sırada çığ altında kalarak ağır yaralanan Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ortanca oğlu Prens Johan Friso 1 yıldır komada.

Yayınlanma: 18.02.2013 - 11:04
Abone Ol google-news

17 Şubat 2012 tarihindeki kazadan sonra beyninde uzun süre oksijen alamadığı için ciddi hasar oluşan prens, 1 yıldır Londra'daki bir hastanede komada yaşam savaşı veriyor. Pist dışına çıkarak çığ altında kalan prensin kalbi 50 dakika süren müdahalenin ardından çalıştırılabilmişti.

Kraliyet ailesinin bu sene de kayak tatili için tercih ettiği Lech am Arlberg bölgesindeki kilisede, Prens Friso için tören düzenlendi. Kraliyet ailesinin katılmadığı törende prens için dua edildiği belirtildi.

Doktorlar, çığ altında 25 dakika kadar nefessiz kalan prensin komadan çıkamayabileceğini açıklamıştı.

Eylül ayında 44. yaşına komada giren Prens Friso, krallık tahtının iki numaralı varisi olmasına rağmen 2004 yılında, Mabel Wisse Smit ile evlenebilmek için bu hakkından feragat etmişti.
Hollanda hükümeti, Mabel Wisse Smit'in geçmişi hakkında doğru olmayan bilgiler verdiği gerekçesiyle evliliğe karşı çıkınca, prens tahttaki hakkından vazgeçerek evliliği seçmişti. Hollanda'da yasalara göre taht hakkına sahip kraliyet ailesi mensupları, evlilikleri için meclisten izin almaları gerekiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler