Hollande: Özgürlük barbarlığı yenecek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bunun Fransa Cumhuriyeti'ne, tüm özgürlüklere, ülkedeki ifade ve basın özgürlüğü geleneğine saldırı olduğunu belirterek "Özgürlik her zaman barbarlığa galip gelecektir" dedi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 02:21
Abone Ol google-news

Katliamı haber alır almaz Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve kabine ile birlikte dergi binasına koşan Cumhurbaşkanı François Hollande, dün akşam TV’den halka seslendi. Öldürülen gazeteciler için “Onlar bugün bizim kahramanlarımız” diyen Hollande, bunun Fransa Cumhuriyeti’ne, tüm özgürlüklere, ülkedeki ifade ve basın özgürlüğü geleneğine saldırı olduğunu belirtip ekledi: “Özgürlük her zaman barbarlığa galip gelecektir.” Şimşeklerin Müslüman nüfusa dönmesi ihtimaline karşı birlik çağrısı yapan Hollande “Bizim en iyi silahımız birliktir, birlik olursak kazanırız” dedi. Bugünü yas günü ilan eden ve 3 gün boyunca bayrakların yarıya ineceğini duyuran Hollande, “istisnai barbarlıkta terör saldırısının” faillerini yakalama ve yargılama sözü verdi.

Fransa Başhahamı Haim Korsia, ülkenin ulusal birliğe ve ifade özgürlüğü dahil özgürlükleri savunmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler