Hollande: Suriye'de Esad'lı bir siyasi çözüm yok

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Beşşar Esad'ın varlığıyla Suriye'de herhangi bir siyasi çözüme ulaşılamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 29.12.2013 - 14:53
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Arapça yayımlanan Al Hayat gazetesine verdiği röportajda, Esad'ın Suriye'de radikal güçlerle savaşmadığını, aksine ılımlı muhaliflerin üzerinde baskı oluşturmak için radikalleri suçlamayı tercih ettiğini söyledi. "Suriye'de Esed'li bir siyasi çözüm yok" diyen Fransa Cumhurbaşkanı, Cenevre-2 Konferansı'nın da Suriye için gerçek bir geçiş sürecinin başlamasına izin vereceğini belirtti.

Lübnan'da iki gün önce düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Hollande, saldırıyı kınadı ve Fransa'nın hem birlik ve bütünlüğü için hem de Suriye meselesinde karşılaştığı zorlukların üstesinde gelmesi için Lübnan'ın yanında olduğunu yineledi. Hollande, Lübnan'da 25 Mayıs 2014'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvime de saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

Beyrut'ta eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik bombalı saldırıda, Şatah'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi yaralanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler