Homeros Dil Ödülü Sezgin'e verildi

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından 11 yıldır verilen "Homeros Dil Ödülü"ne, bu yıl "Türk dilinin başka dillerin esiri olmaması yolunda verdiği mücadele" nedeniyle, Şair Dinçer Sezgin değer görüldü.

Yayınlanma: 09.10.2009 - 13:02
Abone Ol google-news

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından 11 yıldır verilen, "2009 Homeros Edebiyat Ödülleri" sahiplerini buldu. Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen törenle, yazar Dinçer Sezgin'e "Homeros Dil Ödülü" verildi. Dinçer ödülünü, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanvekili Ahmet Diker'in elinden aldı. Diker burada yaptığı konuşmada, "Eserleriyle ölümsüzleşen Dinçer Sezgin'e hak ettiği bu ödülü vermekten onur duyuyoruz. Karşıyaka Belediye Meclisi olarak işyerlerine Türkçe isim verilmesi için daha önce karar çıkardık. Dilimizi en temiz haliyle korunması için özen gösteren yazarlarımıza, şairlerimize, sanatçılarımıza her zaman destek olacağız. Dinçer Sezgin'e yazılarında bu özeni fazlasıyla gösteren bir üstat olarak yerini almıştı. Kendisini kutluyorum" dedi.

"Homeros Dil Ödülü"nün sahibi Dinçer Sezgin ise konuşmasında, bir ulusun kimliğini kaybetmemesi için mutlaka dilini koruması gerektiğini ifade ederek, "Dil yalnızca ulusların değil kişilerin de kimliğidir. Kişilerin kimliği tam oluşmazsa doğru düşünemez, doğru davranamaz, karşısındakini doğru anlayamaz, kendini anlatamaz. Kimliğimize, dilimize sahip çıkmalı, onu korumalıyız. Bütün ana dillere saygılıyım, ama anadilim Türkçe olduğu için onu her zaman korumaya kararlıyım" diye konuştu. Sezgin, daha önce "İzmir Kültür Vakfı Öykü Ödülü", "Yunus Nadi Ropörtaj Ödülü", "Ankara-Çankaya Belediyesi Öykü Ödülü" kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon