HSYK'den Balyoz savcılarına inceleme

Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen'in şikayeti üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 1. Balyoz Soruşturması’nı yürüten 4 savcı hakkında inceleme başlattı.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 20:39
Abone Ol google-news

Özel yetkili savcılar Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ile İzmir Başsavcı vekilliğine atanan Ali Haydar ve Çağlayan Adliyesi’ne atanan Mehmet Ergül hakkında başlatılan inceleme kapsamında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne bir müfettiş görevlendirildi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen HSYK müfettişi ifade almaya başladı.

Adliyede ilk olarak “delilleri sakladığı ve lehe olan delilleri toplamadıkları" gerekçesiyle savcıları HSYK’ye şikayet eden Celal Ülgen geldi. Yaklaşık 2.5 saat müfettişlere “şikayetçi” sıfatıyla ifade veren Ülgen’in “İddianame yazılırken Havalsan ve Aselsan’dan gelen yazılar görmezden gelindi. Bilirkişilere sormaları gereken, gerçekleri ortaya çıkaracak sorular sorulmadı. Askeri Bilirkişi raporunu dikkate almadılar. Raporlar arasındaki çelişkiler giderilmeden iddianame hazırlandı. Savunmadan ve mahkemeden delilleri sakladılar” dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler