"Hukuk devletinin kabul edeceği sözler değil"

Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, Danıştay'ın katsayı farkının yürütmesini durdurması kararının üzerene, YÖK'ün itirazını ret etmesine ilişkin, "Gerekirse hukuku dolanacağız" sözlerini, "hukuk devletinde asla kabul edilecek sözler değil" olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 11.12.2009 - 12:14
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, YÖK Başkanı Özcan'ın Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiği katsayı konusunda yaptığı açıklamaları, "bilinç altındakilerin dışa vurumu olduğunu" ifade etti.

Adıbelli açıklamasında, Özcan'ın açıklamalarının "hukuk devletinde asla kabul edilecek sözler olmadığını" söyledi ve "YÖK Başkanı bir yandan hukuka saygılı oldukları söylüyor, diğer yandan da 'ama bizim de hukuka karşı çözümümüz olacak' diyor. YÖK elbette çözüm üretecektir, ama üreteceği çözümler, Başkan'ın söylediği gibi 'hukuka karşı değil', hukuktan yana olmak zorundadır" dedi.

YÖK Başkanı Özcan'ın "imam hatip liseleri, genel liseye dönüştürülecek" sözlerinin ise "düşündürücü" olarak yorumlayan Adıbelli şunları ifade etti:
"Eğer söyledikleri şekilde bu planlarını gerçekleştirirlerse, imam hatip liseleri, genel liseye değil, bütün genel liseler, imam hatip lisesine dönüşecektir. Özcan'ın öne sürdüğü sistem laik eğitim anlayışı ile taban tabana zıttır. Gerçekleşmesi halinde bir kez daha yargıdan dönmeye mahkumdur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon