Hukukçu İlhan Cihaner: "Ucube” uygulamayı düzeltmek için Yargı Reformunu beklemeye gerek yok

CHP Parti Meclisi üyesi, hukukçu İlhan Cihaner, TBMM'den henüz çıkmayan ve Meclis'in tatile girecek olması nedeniyle yeni yasama dönemine kalan Yargı Reformu'na ilişkin, "'Ucube' uygulamayı düzeltmek için Yargı Reformunu beklemeye gerek yok, TBMM de bir günlük iş. Bu saçmalığı düzeltip öyle gidin'' dedi.

Yayınlanma: 13.07.2019 - 21:06
Abone Ol google-news

CHP Parti Meclisi üyesi, hukukçu İlhan Cihaner, TBMM'den henüz çıkmayan ve Meclis'in tatile girecek olması nedeniyle yeni yasama dönemine kalan Yargı Reformu'na ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Dışarıdaki Gazeteciler'in "Meclis yargı reformunu çıkarmadan tatile girerse, gazeteciler aylarca hapiste kalacak" notuyla paylaştığı videoyu alıntılayan Cihaner, paylaşımında şunları kaydetti:

Aynı suçtan yargılananlardan 5 yıldan az ceza alanların cezaevine girdiği, fazla ceza alanların ise temyize gidebildiği “ucube” uygulamayı düzeltmek için Yargı Reformunu(!) beklemeye gerek yok. TBMM de bir günlük iş. Bu saçmalığı düzeltip öyle gidin! #NereyeGidiyorsunuz

"Meclis yargı reformunu çıkarmadan tatile girerse, gazeteciler aylarca hapiste kalacak"

Dışarıdaki Gazeteciler, "Meclis yargı reformunu çıkarmadan tatile girerse, gazeteciler aylarca hapiste kalacak" notuyla bir video paylaşmıştı.

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski yazar ve yöneticileri; Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper 25 Nisan'da yeniden cezaevine girmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler