'Hukuken ne gerekiyorsa yaptık'
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Balyoz Planı'' davası sanıkları arasında yer alan Jandarma Genel Komutanlığına bağlı subaylarla ilgili, ''Bu konularda hukuken ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Hukuki süreç içinde açığa alma konusunda gereken neyse yapılır'' dedi.
Bakan Atalay, Azerbaycan Göç Başkanı Arzu Rahimov ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi.
Atalay, burada yaptığı konuşmada, görüşmede Türkiye-Azerbaycan arasında yürütülen vize muafiyeti konusu ile göç, nüfus işleri ve vatandaşlık konularının ele alınacağını belirtti.
Bakan Atalay, Rahimov'u misafir olarak değil, dost ve kardeş olarak gördüklerini ifade etti.
Rahimov da Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek seviyede olduğunu belirten Rahimov, görüşmede bu ilişkileri daha üst düzeye çıkaracak konuları ele alacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Balyoz Planı sanıkları arasında yer alan Jandarma Genel Komutanlığında görevli subayları açığa almayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Bu konularda hukuken ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Hukuki süreç içinde açığa alma konusunda gereken neyse yapılır'' yanıtını verdi.
Atalay, ''Libya'daki gelişmelerle'' ilgili soru üzerine de Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda kurulan Kriz Masası'nda İçişleri Bakanlığı olarak yer aldıklarını belirtti. ''Gözümüz kulağımız orada, bütün kurumlar işbirliği içinde'' diyen Atalay, Libya'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'ye transferi için gönderilen gemi ve uçaklarda yetişmiş güvenlik personelinin de olduğunu ifade etti.
Atalay, ''Tamamı özel harekat personeli. İhtiyaç olursa diplomatik misyonun korunmasına destek verilebilir ama ağırlıklı olarak vatandaşlarımızın güvenliği için gönderildiler'' diye konuştu.
Bakan Atalay, ''kaç özel harekatçının gönderildiğine'' dair soruya ''Gerektiği kadar'' karşılığını verdi.
''Ostim'deki patlamanın ardından İçişleri Bakanlığının inceleme başlatıp başlatmadığı'' yönündeki soru üzerine Atalay, oradaki çalışmayı Savcılığın yürüttüğünü, bu soruşturma içinde Bakanlık olarak yer aldıklarını bildirdi.
Atalay: Bakanlıktan ayrılacağım
Bakan Atalay, bugün öğle saatlerinde de Malezya İçişleri Bakanı Hishammuddin Hüseyin ve beraberindeki heyetle Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi'nde incelemelerde bulundu.
İki bakan ve beraberindeki heyet, basına kapalı olarak bir süre görüştükten sonra, akademide incelemelerde bulunarak, Akademi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan'dan bilgiler aldılar. İncelemeler sırasında Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da hazır bulundu.
Atalay ve Hüseyin daha sonra Güvenlik Bilimleri Fakültesinde öğrencilere hitap etti.
Bakan Atalay, büyük bir heyetle Türkiye'de bulunan Malezya Başbakanı'nın, dün İstanbul'da Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü, bugün de Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve heyetler arası görüşmeler yapılacağını anımsattı.
Atalay, Türkiye ve Malezya'nın özel konuma sahip olan iki ülke olduğuna dikkati çekti. Bakan Atalay, Türkiye ve Malezya'nın, İslam Konferansı Teşkilatının da iki önemli üyesi olduğunu hatırlattı.
Türkiye ve Malezya'nın hem ekonomilerinin hızla geliştiğini hem de demokratikleşme yolunda çok önemli adımlar attığını belirten Beşir Atalay, ''Malezya ve Türkiye'nin her alanda geliştireceği ilişkiler, hem İslam Konferansı Teşkilatında hem de dünyada çok önemli. Dolayısıyla bu bir araya geliş, bu ziyaret, tarihi bir öneme sahip. Bütün Ortadoğu'da İslam dünyasında yaşanan bu siyasi gelişmeler içinde bu bir araya gelişin, o manada da bir değeri ve anlamı var'' dedi.
Bakan Atalay, ''Değerli kardeşim'' diye hitap ettiği Bakan Hüseyin'e teşekkür ederken, ''Bu vesile ile kendisine hem polis eğitimimizi, akademimizi kendisine bir nebze tanıtmış olduk. İnşallah bundan sonra hem akademiler arası hem de genelde emniyet, polis teşkilatlarımız arasında yeni ilişkiler geliştireceğiz. 10 Nisanda polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünde, Malezya'dan hem polis teşkilatı genel direktörü hem de büyük bir heyet gelecek, o zaman daha daha somut adımlar, hangi programlar içerisinde hangi irtibatlar geliştirilecek onlar konuşulacak'' ifadelerini kullandı.
Globalleşen dünyada ulaslararası açılımların önemine değinen Atalay, Polis Akademisinin de bu bağlamda önemli çalışmaları yürüttüğünü söyledi.
Atalay, akademideki öğrencilerin üçte birinin de ''dost ve kardeş'' ülke öğrencilerinin oluşturduğunu belirtti.
Beşir Atalay, son yıllarda akademinin uluslararası paneller, toplantılar düzenlediğini hatırlatarak, özellikle terör alanında uluslararası toplantılar düzenlediğini ve bunun giderek daha fazla ses getirdiğini bildirdi.
Türkiye'de haziranda bir genel seçim yapılacağını ifade eden Bakan Atalay, şöyle konuştu:
''Biliyorsunuz İçişleri bakanları seçimlerden üç ay önce görevlerinden ayrılırlar. Ben de iki hafta sonra Bakanlık'tan ayrılacağım. Bu ortamı bulmuşken Akademiye de veda edeyim. Bulunduğum dönem içerisinde polis eğitimine özel bir önem verdim. Polis eğitimi benim için çok önemliydi. Polisin eğitimi iki noktada; insan hakları ve hukukun içinde olma ile yeni teknolojiye uyum. Bu ikisi çok önemli. Bu yönde eğitim alıyorsunuz. Türk Polis Teşkilatının toplumumuzda imajı şu anda çok yükseldi. Ondan çok memnunum. Son büyük çabalarla çıkardığımız, askerlikle ilgili 'Muafiyet Yasası', polis teşkilatımız için çok önemli, polis teşkilatımızın tarihi için çok önemli. Bundan sonraki psikolojiniz için çok önemli. Bu hayırlı olsun inşallah...''
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Colani’nin arabası
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!
- Çiçekçiyi yumrukla öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu