Hükümet gerillaların ateşkes anlaşmasını reddetti

Sri Lanka hükümeti, ülkenin kuzeyindeki ayrılıkçı Tamil gerillalarının ateşkes önerisini reddederek, gerillaların kökünü kazımak için yürütülen operasyonlara son verilmeyeceğini bildirdi.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

Sri Lanka Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa ordunun, gerillaların canlı kalkan olarak tuttuğu bildirilen sivillerin çatışma alanından çıkarılması için BM'nin teşvikiyle "insani ara" verilmesini düşündüğü yolundaki haberleri reddetti. Rajapaksa, ordu sitesinde yayımlanan açıklamasında, "uluslararası makamların baskılarına teslim olmayacaklarını, savaş tamamen sona erinceye kadar operasyonları durdurmayacaklarını" belirtti.

Tamil gerillalarının internet sitesinde, Tamil Kaplanlarının uluslararası diplomatik ilişkiler sorumlusunun gerillaların ateşkes istediğini söylediği ifade edildi. Sitedeki habere göre, Tamillerin diplomatik temaslarını yürütmek için yeni atanan S. Pathmanathan, "uluslararası toplumun, hükümetle LTTE arasında eşit taraflar olarak müzakerelerin başlaması için yapıcı bir ortamı teşvik etmesi gerektiğini" söyledi.

Kolombo hükümeti, yabancı diplomatların Pathmanathan'la görüşmesine karşı çıkıyor. Sri Lanka ordusu, ülkede 25 yıldır süren iç savaşın müsebbibi Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanlarını (LTTE), kuzeyde düzenlediği operasyonların neticesinde 25 kilometre karelik bir alana sıkıştırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler