"Hükümet kadınların yaşama hakkına destek olsun"

Demokrat Parti(DP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Acuner, "Hükümet, AİHM kararlarına itiraz edeceğine, kadınların yaşama hakkına destek olsun" dedi.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 10:41
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Yardımcısı Selma Acuner, parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kadınların yaşam hakkının devlet güvencesi altında olması gerektiği değerlendirmesinde bulundu. Acuner, şöyle devam etti:
"AİHM kararının hükümet tarafından görmezden gelinmesi, kadına karşı şiddete davet çıkarmaktır. Diğer ülkelerde de 'şiddet var' diyerek, Türkiye'de son derece yaygın olan kadına karşı şiddet mazur gösterilemez. Esas olan kadınların yaşam hakkını ve şiddete uğramamasını devlet güvencesine almaktır"


"Önemli bir adım"

Acuner, AİHM kararını incelediğini ve kararın bağlayıcı nitelikte olup, emsal teşkil ettiğini ifade ederek, "AİHM kararına göre Türkiye Nahide Opuz davasında suçlu bulundu. Ancak, bu karar sadece Türkiye'de değil, Avrupa konseyi üyesi olan 47 ülkede de kadına karşı şiddeti engelleme yönünde önemli bir adımdır. Bu karardan utanç duymak yerine, gerekli önlemleri almak zamanıdır" görüşünde bulundu.

Acuner ayrıca, kadından sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf'ın AİHM kararına itiraz etme yoluna gidebilecekleri yönündeki beyanının da şaşırtıcı olduğunu vurgulayarak, "Hükümet itiraz etmek yerine, kadınların hak arama özgürlüğüne, yaşama hakkına destek olmalıdır. Demokrasinin gereği de budur" dedi.


"Hükümetin siyasi kararlılık göstermesi gerek"

Hükümet'in sığınma evlerinin yaygınlaştırılması konusunu öncelikli politika haline getirmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunan Acuner, bu konuda şunları kaydetti:
"Kadınlara karşı ayrımcılıkla mücadelede 'fiili eşitlik' sağlanması için Hükümet'in siyasi kararlılık göstermesi şarttır. Sığınma evlerinin sayısı ve yatak kapasitesi artırılmalıdır. Hükümet, sığınma evleri konusunu öncelikli politika haline getirmelidir"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler