İçişleri Bakanlığı'ndan operasyon açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 40 ilde aralarında HDP il ve ilçe başkanlarının da olduğu 718 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yayınlanma: 15.02.2021 - 15:45
İçişleri Bakanlığı'ndan operasyon açıklaması
Abone Ol google-news

PKK/KCK terör örgütünün yurt içi faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlıkları birimlerince yürütülen operasyonlarda; 40 ilde aralarında HDP il ve ilçe başkanlarınında olduğu 718 kişi gözaltına alındı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda silah ve örgütsel doküman ile dijital malzemenin ele geçirildiği ifade edildi. Açıklamaya göre, gözaltına alma işlemleri sürüyor.

HDP'DEN ALTUN'A YANIT

10 Şubat'ta Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak alıkonulan 13 yurttaş şehit edildi.

Olayın yankıları sürerken İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün akşam "HDP demek, PKK demektir. HDP, PKK'dan aldığı emirle hareket eden bir siyaset kuklasıdır" açıklamasında bulundu.

HDP'den konuyla ilgili 'Kimse sebep olduğu kan ve gözyaşını, HDP’ye dil uzatarak temizleyemez. 6 milyondan fazla oy almış partimize dil uzatmak, sarayın bol maaşlı medya kayyımı olan Fahrettin Altun'un boyunu aşmaktadır. Halkın gerçekleri bilmeye hakkı vardır. Hesap vereceksiniz' açıklaması geldi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler