İDSO ve BİFO ile Şostakoviç Haftası

Şostakoviç Haftası 8 Şubat Perşembe akşamı şef Gürer Aykal yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO)’nın, ünlü Rus bestecinin 9. Senfoni eserini yüksek bir birliktelikle seslendirmesiyle başladı.

Yayınlanma: 12.02.2018 - 12:16
Abone Ol google-news

Hemen ardından 9 Şubat Cuma akşamı Avusturalyalı genç şef Daniel Smith yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Şostakoviç'in 12. Senfoni “1917 Yılı” eserini dönemin ruhunu hissettiren bir tempoda başarıyla çaldı. İDSO’nun konserinin ilk bölümünde ise, Mozart’ın “İki Piyano ve Orkestra için Konçertosu”nu iki piyano virtüözü Gülsin Onay ve Francesco Libetta seslendirdiler. 

Birbirinden farklı yapıdaki her iki konserin de Lütfi Kırdar’da olması birkaçı iki orkestrada da çalan sanatçıların provasını kolaylaştırdı. Her iki orkestrada da çalan keman virtüzözü Özgecan Günöz Kızılay’ın dediği gibi ard arda bu iki büyük ve sık seslendirilmeyen iki senfoniyi çalmak kolay değil ama keyifliydi. Sanatsever için de iki yorumu karşılaştırarak dinlemek büyük şanstı.

Gürer Aykal orkestrasını iyi tanıyan çok deneyimli bir şef olarak bir haftaya yakın İDSO ile beraber olan genç şef Smith ile karşılaştırılamasa da iki yorumda bestecinin ruhunu, senfonilerin farklılığını dinleyicilere başarıyla ulaştırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler