İETT Genel Müdürlüğü'nde skandal rüşvet iddiası (25.03.2014)
Özel Halk Otobüsleri’ne ait teftiş defterlerine işlenen raporlar, maddi menfaat elde etmek amacıyla Özel Halk Otobüsü derneklerine para karşılığında satılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT Genelmüdürlüğü’nde, 2000 yılından buyana görev yapan bir personel, Taşıt daire başkanları, Bölge müdürleri, işletme ve hareket şeflerinin de içinde bulunduğu bir şebekenin kurumu trilyonluk zarara soktuğunu iddia etti.
ŞEBEKENİN BAŞINI MÜDÜRLER ÇEKİYOR
Halen aktif olarak İETT Genelmüdürlüğünde çalışan ve işten atılma korkusuyla ismini açıklamak istemeyen vatandaşın iddialarına göre şebeke Taşıtlar Daire Başkanları, başkan yardımcıları, bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları, işletme ve hareket şefleriyle birlikte Özel Halk Otobüsleri bürolarında çalışan çok sayıda personelden oluşuyor.
TEFTİŞ DEFTERİNE İŞLENEN CEZALAR PARA KARŞILIĞI YOK EDİLİYOR
Karşı Gazetesine konuşan vatandaş, 2000 yılından bu güne tutulan teftiş defterleri incelendiğinde yolsuzluğun boyutunun ortaya çıkacağını iddia etti. Özel Halk Otobüslerine yazılan ceza raporlarının maddi menfaat karşılığında yok edildiğini ve buna karşılık Özel Halk Otobüsleri derneklerinden menfaat sağlandığını söyleyerek, “Şebeke kurumu trilyonlarca lira zarara uğrattı” dedi.
İŞLETME ŞEFLERİ BİRBİRİNE GİRDİ
İlyas Aslan’ın Avcılar İşletme Şefliği yaptığı dönemde Özel Halk Otobüsü belde araçlarına yazılan raporların 2000’e yakın bölümü iptal edildi. İptal edilen söz konusu raporlar yüzünden Bakırköy İşletme Şefi Hakan Çakmak ile Avcılar İşletme Şefi İlyas Aslan arasında tartışma çıktığını ve konunun Bölge Müdürü Arif Duran’a intikal ettiğini söyleyen vatandaş, olayın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan İçen, Başkan yardımcıları Ayhan Ayaz ve Avrupa 1. Bölge Müdürü Ahmet Albayrak’ın baskıları sonucu kapandığını söyledi.
BU İLK YOLSUZLUK İDDİASI DEĞİL
Karşı Gazetesine açıklamalarda bulunan vatandaş, 2010’da isimsiz olarak yapılan bir şikayet sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan İçen tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürecinde Hasan İçen tarafından görevlendirilen Nizamettin İlkbaş önemli delillere ulaştığı halde bir anda görevinden alınarak başka bir göreve gönderildi. Daha sonraki süreçte ise soruşturma, sadece İstanbul Bölge Müdürlüğü ile sınırlı kaldı.
DERNEK YÖNETİCİLERİNE CEZA YOK
Özel Halk Ulaşım, Mavi Marmara ve ÖHO Derneklerinin yöneticilerine ait otobüslere hiçbir ceza uygulanmadığını söyleyen vatandaş, bu gerçek örneğin A-945 kodlu Emin Uysal’a ait Silivri Birlik Otobüsü teftiş raporları incelendiğinde ortaya çıkacaktır dedi. Ayrıca yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin sadece maddi kazanç ile sınırlı kalmadığını söylerek, bir çok bölge şefliklerinin kişisel ihtiyaçlarından tutun da, İkitelli Garajı mescidi’nin halılarına kadar bir çok ihtiyacın, Özel Halk Otobüsleri tarafından karşılandığını da ifade etti.
SÖZ KONUSU ŞEBEKEDE KİMLER YOKKİ
İddia edilen şebekenin çok geniş kapsamlı olduğunu söyleyen vatandaş, şebekenin yönetim kadrosunu şöyle sıraladı:
İETT Genelmüdür Yardımcısı M.K.
İETT Genelmüdür Yardımcısı H.Ö.
İETT Genelmüdür Yardımcısı M.M.
İETT Araç Bakım İşletme Müdürü N. A.
İETT İşletme Yönetim Müdürü A. A.
İETT İşletme Müdürü R. G.
Metrobüs Daire Başkanı A. K.
Otobüs İşletme Daire Başkanı A. A.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı H. İ.
İstanbul Bölge Müdürü N. K.
Kontrol Şube Müdürü B. Y.
Halk Ulaşım Başkanı M. A.
Bakırköy İşletme Şefi H. Ç.
Araç Bakım Onarım Başkanı A. K.
Avrupa 1. Bölge Müdürü Ö. E.
(Karşı Gazete)
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?