İki babanın evlat acısı

Oğullarının mezarında buluşan iki kişi, barışın ancak birbirini anlayarak gelebileceğini anlatıyor.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 08:26
Abone Ol google-news

Dersimli sanatçı kardeşler Metin-Kemal Kahraman, Giresunlu ve Dersimli iki babanın evlat acısını konu alan “Oğul” filmine yaptıkları müziklerini bir albümde topladı. Evlatlarının mezarı başında buluşan Giresunlu ve Dersimli babaların acılarını müziklerine yansıtan Oğul film müzikleri albümünün tanıtım konseri 1 Mart’ta Beyoğlu’ndaki The Mekan’da gerçekleştirilecek. Filmin senaryosunun ilgilerini çektiğini anlatan Metin Kahraman, “Barışın, ancak herkesin birbirinin acısını anlayarak gelebileceğini düşünüyoruz. Sinop’taki gibi olayların geleceği yok. Türkiye halkının barışa hazır olduğuna inanıyorum” dedi.

Yönetmen Atilla Cengiz’in “Oğul” filminin senaryosunun kendilerini etkilediğini anlatan Metin Kahraman şunları söyledi: “Zevkle çalıştık. Filmin, bizim de göstermek istediğimiz bir hikâyesi var. Filmde iki baba ve 2 genç var. Giresun’dan Dersim’e bir yolculuğun temasına uygun müzikler yaptık. Arzuladığımız barışın ancak herkes birbirinin acısını anlayarak gelebileceğini düşünüyoruz. Babaların oğullarının mezarı başında buluştuğu sahnede, Dersimlinin kendi oğluna, Giresunlunun kendi oğluna yaktığı ağıtların müziğini yaptık. Herkes birbirine empati yaparsa sadece kendi yaralarına ağlamaz, başkalarının yaralarını da görebilir. Sinop’taki gibi olaylar belki bir dönem daha olacak ama pek de gelecekleri yok. Türkiye halkının da barışa hazır olduğuna inanıyorum. Çok büyük bölümünün barışı arzuladığını biliyorum.”

 

Konser düğün gibi

Metin Kahraman’ın 1 Mart’ta Beyoğlu Atıf Yılmaz Caddesi, Küçük Bayram Sokak’ta bulunan The Mekan Müzik Performans Merkezi’ndeki konserinin Maviş Güneşer, Gülay Arslan, Erdoğan Emir gibi konukları olacak. Kahraman kardeşlerin müziklerini yaptığı Şahmaran oyunundan bir bölümü tiyatrocu Alişan Önlü sunacak. Metin Kahraman Hozatlı davul-gırnata ekibinin geceyi “Albüm düğünü”ne dönüştüreceğini söyledi. Metin Kahraman’a konserde, grup arkadaşları Serdar Keskin (gitar) Umut Kahraman (viyola), Ahmet Tirgil (keman) ve Semra Gürbüz (kaval) eşlik edecek.   
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler