'İkinci el'de durgunluk yaşanıyor

İkinci el oto satışlarında durgunluk yaşandığı bildirildi. Çanakkale Oto Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Akçam, tüm dünyanın çok karmaşık bir piyasa içerisine girdiğini söyledi.

Yayınlanma: 18.08.2011 - 08:56
Abone Ol google-news

Özellikle otomotiv sektörünün bundan büyük darbe aldığını dile getiren Çanakkale Oto Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Ali Akçam, insanların şu anda ne yapacaklarını bilemediklerini belirterek, ''Kriz söylentileri buna çanak tuttu. Döviz ve altındaki yükselişle birlikte sıkıntılar iyice şekillendi. İnsanlar şu anda piyasaların normale dönmesini bekliyor, aslında kriz bekleniyor. Söylentiler bunlara neden oldu. Genel anlamda tüm sektörlerde ekonomik anlamda çok etkileniyoruz. Yastık altında üç beş altını bulunan insanlar bile yükselişe bakıp acaba altınlarımızı bozdurup kar elde etsek mi gibi düşüncelere kapılmış durumda'' diye konuştu.
 

Yaz beklentisi de tutmadı

Akçam, yaz aylarının gelmesiyle birlikte kış aylarında yaşanan durgunluğun gideceğini tahmin ettiklerini ancak bunun da tutmadığını ifade ederek, yaz başlangıcındaki hareketliliğin Haziran ayı ortalarında durduğunu bildirdi. İkinci el otomobil piyasasının yaz başlangıcında oldukça hareketli geçtiğini vurgulayan Akçam, şöyle dedi: ''Nisan, Mayıs ve Haziran ayı başlarında çok hareketli geçti. Hareketlilik yaşandı ve ikinci el otomobiller alıcılarına ulaştı. Ancak haziran ayının ortalarından sonra insanların tatil ihtiyaçlarının oluşması, piyasayı hafifletti. Bu da durgunluğun yaşanmasına neden oldu. Tabi bayram öncesi yine durgunluğun gideceğini tahmin ediyoruz, karamsar değiliz.''

İkinci el olarak tabir edilen kullanılmış otomobil piyasasında şu günlerde fiyatların oldukça uygun olduğunu anlatan Akçam, ''Müşterilerin memnun olacağı fiyatlar tabelalarda asılı. Lakin, internet fiyatları halen daha çok yüksek, bu durum her zaman ki gibi akıl karışıklıklarına neden olmakta. Bu fiyatları değerlendirirken bulunduğunuz ildeki pazar ve pazar temsilcilerinden yardım alınmalı. Bilirkişi olarak galericilere gelsinler, ücretsiz ekspertiz yapalım, kimsenin aklında soru işareti oluşmasın'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler